Programok

10. Mozinet Filmnapok - Amíg tart a nyár


10. Mozinet Filmnapok (2020.10.22. - 2020.10.25.)

Októberben ismét művészfilmünnep a 10. Mozinet Filmnapok alkalmával! Bővebben Rövidebben

​Az országos rendezvénysorozat keretében a világ legrangosabb filmes mustráin bemutatott műveket láthatnak a nézők. Négy nap alatt olyan filmművészeti alkotásokat lesznek bemutatva, amik a Cannes-i Filmfesztiválon, a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon vagy a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon debütáltak. A válogatásba kerülő filmeket hazánkban elsőként a Mozinet Filmnapok keretében láthatja a nagyérdemű, jóval az országos premier előtt.
Az Agórában már hagyománnyá vált rendezvény igazi filmes csemegéket ígér, melyek során változatos art filmélménnyel gazdagodhat minden látogató.


Program:

18:00 - Amíg tart a nyár
(feliratos ausztrál dráma, 118’ 2019)
Korhatár: 16 év

A vetítés előtt Kránicz Bence filmkritikus előadása nyitja meg a rendezvénysorozatot.

A 77. Velencei Filmfesztiválon debütált Shannon Murphy bemutatkozó rendezése, az Amíg tart a nyár, mely egyszerre erőteljes, drámai és megdöbbentően humoros megközelítése egy letaglózó témának: amikor egy tinédzser lány számára az első szerelem egyben az utolsó is.

 

18:00 - Berlin, Alexanderplatz
(feliratos német-holland-francia-kanadai dráma, 183’ 2020)
Korhatár: 18 év

A Berlini Filmfesztiválról is érkezik film: Burhan Qurbani rendező feszes tempójú, mai társadalmi kérdéseket feszegető mozijában teljes egészében aktualizálta és újraértelmezte Alfred Döblin 1929-ben megjelent regénye, a Berlin, Alexanderplatz történetét.

 

18:00 - Sarlatán
(feliratos cseh-ír-szlovák-lengyel dráma, 118’ 2020)
Korhatár: 16 év

Agnieszka Holland a Berlinalén debütált Sarlatán című filmjében egy végletesen ellentmondásos figura, a milliókat gyógynövényekkel kezelő Jan Mikolášek életét tárja elénk, aki több-kevesebb sikerrel működött a náci megszállás, majd kommunista uralom alá hajtott Csehszlovákiában.

A vetítés után hangulatos teázás közben beszélgetés a látottakról.

 

16:00 - Sweat
(feliratos lengyel-svéd dráma, 100’ 2020)
Korhatár: 16 év

Cannes válogatásának egyik legnagyobb visszhangot kiváltó filmje, a Sweat letaglózó, rendkívül őszinte és aktuális betekintés egy influenszer életébe. Sylwia mindent a maximumon pörget, teljes életét az edzőteremben és az online térben éli. A látszólagos tökéletesség felszíne alatt azonban meg nem értettség, elzárkózás, magány és szeretetéhség rejtőzik, amit egy idő után már nem tud elrejteni a külvilág elől.


18:00 - A beszéd
(feliratos francia vígjáték, 87’ 2020)
Korhatár: 12 év

Az idén minden tekintetben rendhagyó Cannes-ból érkező másik film: A beszéd, az év francia vígjátékmeglepetése. Intelligens humora, váratlan fordulatai és vizuális megoldásai biztosan sokáig velünk maradnak. A film főhősét, a 35 éves Adrient sógora felkéri, hogy beszéljen a közelgő esküvőjükön. De Adrien nincs olyan állapotban, hogy esküvői beszédet tartson, hisz barátnője nemrég szakított vele, őt pedig csak az érdekli, hogy visszaszerezze.

 

 

Helyszín: Agóra Veszprém Kulturális Központ, Színházterem

A belépődíj alkalmanként 800 Ft. A Filmnapokra kedvezményes bérlet váltható 2800 Ft-ért, valamint Agóra Filmklub-kártyás kedvezmény is érvényesíthető!

A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg, www.nka.hu


"Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy az Agóra közösségi tereiben (aulák, folyosók, mosdók) a maszk használata KÖTELEZŐ!

A kontakt kutatás biztosítása érdekében a portán elhelyezett névsor nyomtatvány kitöltése minden csoport számára KÖTELEZŐ!"

Cím: 8200 Veszprém, Táborállás park 1.
E-mail: info@agoraveszprem.hu
Telefonszám: +36 88 429 111
Honlap: https://agoraveszprem.hu/
Esemény időpontja:2020.10.22. - 2020.10.25.
Szervező neve: Agóra Veszprém Kulturális Központ
Szervező címe: 8200 Veszprém, Táborállás park 1.
Szervező tel.: +36 88 429 111
Szervező E-mail: info@agoraveszprem.hu
Szervező Weboldal: https://agoraveszprem.hu/