Programok

15. Pannonfíling Mozgóképes Találkozó


15. Pannonfíling Mozgóképes Találkozó (2018.11.09.)

Tizenötödik alkalommal rendezik meg Veszprémben a Pannonfíling Mozgóképes Találkozót, ahol ismét hazai és határon túli alkotók rövidfilmjeit nézheti a közönség, és beszélgethet is a látottakról a zsűrivel és a filmesekkel. Bővebben Rövidebben

15-ödször - Rövid filmek hosszú napja a veszprémi Pannonfílingen

Időpont: 2019. november 09. szombat 10 óra
Helyszín: Expresszó Klub (Veszprém, Brusznyai u. 2.)

Program:

10.00 - Megnyitó
10.10 - Versenyfilmek - 1. vetítési blokk

11.15 - Beszélgetés, értékelés
11.45 - Ebédszünet

13.00 - Versenyfilmek - 2. vetítési blokk

14.10 - Beszélgetés, értékelés
14.40 - Kávészünet

14.50 - Versenyfilmek - 3. vetítési blokk

16.00 - Beszélgetés, értékelés
16.30 - Kávészünet

16.40 - Versenyfilmek - 4. vetítési blokk

17.45 - Beszélgetés, értékelés
18.15 - Kávészünet
18.30 - A zsűri megbeszélése
19.30 - Eredményhirdetés

A folytatásban pedig "szakmai szabadprogram" .

A rendezvény ingyenes.

 

Mi is az a Pannonfíling?

A Pannonfíling Mozgóképes Találkozó egy rövidfilmes szemle és verseny, amely a veszprémi ősz egyik különleges kulturális programja. A fesztiválon a hazai és határon túli amatőr és független filmesek már 2005 óta bizonyítják, hogy egy jó történetet nem csak sok millió dolláros robbanásokkal, autósüldözéssel és szilikon domborulatokkal lehet elmesélni. Az elmúlt években alacsony költségvetésből, de annál nagyobb lelkesedéssel és kreativitással készült roadmovie-t, háborús drámát, sci-fit, szerelmi történetet, videóklipet és animációsfilmet is láthattak a nézők. Avagy, a filmszalagra álmodott pannon életérzést.

A fesztivál büszkén mondhatja, hogy az elmúlt években itt debütált alkotók közül nem egy ma már megbecsült tagja a hazai mozgóképes szakmának, és a Pannonfílingen bemutatott filmjeik más - hazai és nemzetközi - fesztiválokon is sikerrel szerepeltek.

A legelső Pannonfílingen a zsűri tagjai Felhősi István (festőművész), Fenyvesi Ottó (költő, író, képzőművész) és Sára Sándor (operatőr, filmrendező) voltak. Az eltelt években rajtuk kívül is rengeteg neves szakember fordult meg a zsűriben, például M. Tóth Géza (animációs rendező, producer), Áfrány Gábor (médiaművész), Szajki Péter (forgatókönyvíró, rendező), Trócsányi Gergely (zenész), Vadócz Péter (filmes), Réz András (filmesztéta, forgatókönyvíró), Buvári Tamás (rendező, forgatókönyvíró), Farkas Franciska (színésznő), Krámer György (koreográfus), Pálfi György (filmrendező), Ujj Mészáros Károly (filmrendező).

Cím: Veszprém, Brusznyai u. 2.
Esemény időpontja:2018.11.09.