Aktualitások

77 történet dióhéjban


77 történet dióhéjban

Dióssy László, a könyv szerzője tizenhat éven át, a rendszerváltástól 2006-ig volt Veszprém polgármestere. Közéleti pályafutása során számos különleges emberrel találkozott, számos érdekes esemény részese lehetett, ezekből írt meg hetvenhetet. Bővebben Rövidebben

„Közéleti szereplésem 20 éve bővelkedett érdekes, rendkívül szórakoztató, esetenként vidám eseményekben is. Ezek a sztorik megmutatják a döntések fonákját, fellebbentik a fátylat olyan történésekről, amelyek legtöbbször nem voltak ismertek a szélesebb közvélemény előtt. Felidézem a rendszerváltás utáni daliás időket, az érdekes ügyfeleket, bemutatok nagy embereket, leírok igazán izgalmas vagy éppen mulatságos külföldi útjaimon megesett történeteket. Talán sikerül érzékeltetnem, hogy a közhiedelemmel ellentétben, a polgármester is csak egy esendő ember, akit sokszor sodornak az események újabb és újabb kalandok felé" – írta az esemény meghívójában Dióssy László.

A könyvben olvashatunk többek között arról, hogyan lett polgármester 1990-ben, ellentmondásos kapcsolatáról dr. Horváth Balázzsal, egy balul sikerült hőlégballonos repülésről, találkozásáról Václav Havellel, az egykori legendás cseh elnökkel, de arról is, hogyan akarta Torgyán József beszervezni a kisgazdapártba. Bár a történetek zömmel kapcsolódnak az akkori politikai viszonyokhoz, mégsem a politikáról szólnak, és nincsenek bennük aktuálpolitikai utalások sem. Az izgalmas, elgondolkodtató és időnként mulatságos írások ugyanakkor bemutatják közel két évtized közéletét is.

Forrás: veszpresszo.hu

A könyv megvásárolható a Tourinform Veszprémben (Óváros tér 2.) 3799 Ft-os áron.

Cím: Veszprém