Programok

A Tánc Fesztiválja - XXII. Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Találkozó


A TÁNC FESZTIVÁLJA - XXII. ORSZÁGOS ÉS NEMZETKÖZI KORTÁRS ÖSSZMŰVÉSZETI TALÁLKOZÓ (2020.05.20. - 2020.05.24.)

Huszonkettedik alkalommal szólítják Veszprémbe a kortárs táncművészet legkiválóbb hazai alkotóit, előadóit. A szervezők, a résztvevők és a veszprémi közönség a kortárs előadóművészetnek szenteli ezt a néhány napot. Bővebben Rövidebben

XXII. Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Találkozó

Időpont: 2020. május 20-24.

A TÁNC fesztiválja Veszprém független színházának, a Pannon Várszínháznak évenkénti rendezvénye. 22 esztendeje a magyar kortárs táncművészet versenyszerű találkozója, Veszprém város kiemelt fesztiválja. Kezdettől fogva magához vonzza a társművészeteket, a művészeti ágak egymásra utaltságát és közös felelősségét hangsúlyozza. A színházi tereket kitágítja, utcák, épületek, civil közösségek fogadják be, játszák és élik meg produkcióit. A Veszprém-Balaton 2023 EKF projekt különleges lehetőséget nyújt a nemzetközi kapcsolatteremtésre. A cél az, hogy 2020-2023-ban Európa kiemelkedő együttesei jelenjenek meg, találjanak hosszú távon otthonra, gyemekek, fiatalok és idősek értsék meg jövőjüket, jelenüket és múltjukat, beszéljék a kortárs művészetek nyelvét és ezen a nemzetközi nyelven válaszokat is fogalmazzanak meg.

EKF - Veszprém-Balaton 2023
Európa Kulturális Fővárosa : a várost és a régiót hosszútávon és fenntartható módon Európa jelentős kulturális színterévé és turisztikai célpontjává tenni. Ezért az EKF projekt célja, hogy növelje a kultúra fogyasztók arányát és fejlessze a kultúrát kiszolgáló kreatív ipart a humánkapacitás növelésével, infrastrukturális fejlesztésekkel és példaértékűnek számítható események szervezésével.

 

A 2020-as fesztivál programjából

Nyitóelőadás:

Szegedi Kortárs Balett új produkciója

A fesztivál további várható előadásai:

Bozsik Yvette Társulat produkciója
Duda Éva Társulat - WONDERLAND
Feledi Project - NO EXIT
A Nemzeti Kulturális Alap IMRE ZOLTÁN PROGRAMJÁNAK produkciói

A 2020-as fesztivál külföldi produkciója:

Compagnie Adrien M & Claire B
HAKANAI

2020. május 20. - Veszprém, Hangvilla

A Hakanai egyszemélyes táncelőadás, amely a táncos és mozgókép sorozatok párbeszédében bontakozik ki. A japán Hakanai - melynek jelentése ideiglenes és törékeny, tűnékeny és múlandó - itt az álom és a valóság közötti létezést idézi meg.

A 2019-es fesztivál fődíjas együttese, a FRENÁK PÁL TÁRSULAT bemutatja:

CAGE

A CAGE (jelentése: ketrec) generációs tünetként mutatja fel az érzelmi bizonytalanság és elfojtások börtönébe szoruló, a hatalomgyakorlás játékterébe önként és tudatlanul besétáló egyén gyengeségét. A re-generáció (vagy talán de-generáció) az anyag újrakeletkezésének gesztusa: az anyag, ami folyamatos mozgásban van, a massza, mely önmagában van, a massza, mely önmagában, mint az atom bomlik, építő vagy bomlasztó - a felhasználás szándékától átlényegítve.

Cím: 8200 Veszprém
E-mail: pannonjegy@hangvilla.com
Telefonszám: (88) 889-182
Honlap: http://www.atancfesztivalja.hu
Esemény időpontja:2020.05.20. - 2020.05.24.
Szervező tel.: (88) 889-182
Szervező E-mail: pannonjegy@hangvilla.com
Szervező Weboldal: http://www.atancfesztivalja.hu