Programok

A TÁNC FESZTIVÁLJA - XXIII. ORSZÁGOS ÉS NEMZETKÖZI KORTÁRS ÖSSZMŰVÉSZETI TALÁLKOZÓ


A TÁNC FESZTIVÁLJA - XXIII. ORSZÁGOS ÉS NEMZETKÖZI KORTÁRS ÖSSZMŰVÉSZETI TALÁLKOZÓ (2021.09.01. - 2021.09.05.)

Huszonharmadik alkalommal szólítják Veszprémbe a kortárs táncművészet legkiválóbb hazai alkotóit, előadóit. A szervezők, a résztvevők és a veszprémi közönség a kortárs előadóművészetnek szenteli ezt a néhány napot. Bővebben Rövidebben

XXIII. Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Találkozó

Időpont: 2021. szeptember 1-5.

A TÁNC fesztiválja Veszprém független színházának, a Pannon Várszínháznak évenkénti rendezvénye. 23 esztendeje a magyar kortárs táncművészet versenyszerű találkozója, Veszprém város kiemelt fesztiválja. Kezdettől fogva magához vonzza a társművészeteket, a művészeti ágak egymásra utaltságát és közös felelősségét hangsúlyozza. A színházi tereket kitágítja, utcák, épületek, civil közösségek fogadják be, játszák és élik meg produkcióit. A Veszprém-Balaton 2023 EKF projekt különleges lehetőséget nyújt a nemzetközi kapcsolatteremtésre. A cél az, hogy 2020-2023-ban Európa kiemelkedő együttesei jelenjenek meg, találjanak hosszú távon otthonra, gyemekek, fiatalok és idősek értsék meg jövőjüket, jelenüket és múltjukat, beszéljék a kortárs művészetek nyelvét és ezen a nemzetközi nyelven válaszokat is fogalmazzanak meg.

EKF - Veszprém-Balaton 2023
Európa Kulturális Fővárosa : a várost és a régiót hosszútávon és fenntartható módon Európa jelentős kulturális színterévé és turisztikai célpontjává tenni. Ezért az EKF projekt célja, hogy növelje a kultúra fogyasztók arányát és fejlessze a kultúrát kiszolgáló kreatív ipart a humánkapacitás növelésével, infrastrukturális fejlesztésekkel és példaértékűnek számítható események szervezésével.

Részletes program később.

Cím: 8200 Veszprém
Esemény időpontja:2021.09.01. - 2021.09.05.