Helyek

A Veszprémi Állatkert
Veszprémi Állatkert

A Veszprémi Állatkert november 11-től átmenetileg zárva tart. Bővebben Rövidebben

A VESZPRÉMI ÁLLATKERT KÖZLEMÉNYE:

"Kedves Látogatóink!
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Veszprémi Állatkert a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet 12. § (1) bekezdése alapján 2020. november 11-től átmenetileg zárva tart! [‼️]
Ezen időszak alatt elkötelezett munkatársaink természetesen továbbra is odaadóan gondoskodnak állatkerti lakóink jóllétéről, mindennapi ellátásáról.
Állatkertünk újra nyitásáról közösségi oldalunkon tájékozódhatnak.
A korábban megvásárolt éves bérletek, elővételi jegyek, online jegyek, ajándékjegyek érvényességi ideje természetesen a zárvatartás miatt kieső idővel meg fog hosszabbodni.
(Pl. ha 30 napot voltunk zárva, akkor az éves bérletek, elővételi jegyek, online jegyek, ajándékjegyek érvényességi ideje 30 nappal meghosszabbodik, ha 40 napig, akkor 40 nappal és így tovább.)
Ha kérdése merül fel ezzel kapcsolatban, kérjük, az info@veszpremzoo.hu címen érdeklődjön.
Reméljük mielőbb ismét megnyithatjuk kapuinkat látogatóink előtt. Kérjük, figyeljék közleményeinket.
Bízunk benne, hogy mihamarabb találkozhatunk! 
Megértésüket köszönjük!"


Az 1958-ban alapított állatkert, Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező vidéki állatkertje a festői fekvésű Fejes-völgyben és a Gulya-dombon található. Az év minden napján várja Önt a mindig újdonságokkal szolgáló Veszprémi Állatkert!

Ki mondta, hogy csak az emberek vonulhatnak be a történelembe? A Veszprémi Állatkert méltán büszkélkedhet olyan négylábúakkal, akiknek a nevét nem csak itthon, de szerte a világban jegyzik. Ma már nem csak az olyan legendás lakókról híres, mint amilyen például Böbe majom is volt. Itt van például Pablo az orrszarvú, Zuri, a kiszsiráf, de híres Alfréd, a huszármajom is. Isten hozta Boriszt és Lénát, a két szibériai tigriskölyköt is. A vadonatúj pingvin és fóka bemutatótér, valamint az Európában is díjazott Madárröpde mellett a hazánkban egyedülálló Dínó Park is felejthetetlen élményeket kínál az Állatkert látogatóinak.

A Kittenberger Kálmán, magyar Afrika-kutatóról elnevezett intézmény Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező vidéki állatkertje. A hatalmas társadalmi összefogással, mindössze öt hónap alatt felépült állatkert kapuit 1958. augusztus elsején nyitotta meg.

A festői szépségű Gulya-dombon és a vadregényes Fejes-völgyben elterülő vadasparkban sétálva Afrika szavannáitól a dél-amerikai dzsungeleken át megismerkedhetünk az Ázsiában honos vadállatokkal is, de szembetalálkozhatunk ausztrál kengurukkal, a dél-amerikai tapírral, vagy a mókás lajhárral is.

A Gulya-dombon az Afrika szavanna kifutón megcsodálhatjuk a hatalmas orrszarvúkat, struccokat és zebrákat, míg a Csimpánzházban egy üvegfal elől szemlélhetjük a vicces majmok játékát. Állatkerti sétánk során útba ejthetjük az ország legnagyobb Madárröpdéjét vagy éppen az Állatkert egyik legnépszerűbb attrakcióját, a borjúfókák és pápaszemes pingvinek medencéjét, ahol a látványetetések során a kis állatok saját produkcióval is elkápráztatnak bennünket.További látnivaló az Elefánt Park, ahol a három fiatal és játékos elefántbika, Nuka, Dinkar és Félix kapott elhelyezést

A Fejes-völgyi területen olyan hagyományos állatkerti állatok láthatók, mint a nagymacskák, a fekete medvék, az élénk színekben pompázó vízimadarak, de érdekességek is, mint például a játékos madagaszkári félmajmok, az igazán különleges dzselada páviánok, egy hatalmas sarkantyús teknős, a mindig kíváncsi ormányosmedvék és a kis pandák. Itt  található a gyermekek legnagyobb kedvence a Kölyökdzsungel játszóház és terrarium is.

A Veszprémi Állatkert egy különleges időutazásra is invitál, egészen pontosan a triász, a jura és a kréta időszakok világába, a nemrég megnyílt Dínó Parkkal. A gyerekek az egyik sátorban dinókat festhetnek, a másikban gipszből véshetnek ki dínó csontvázat, míg a harmadik helyszínen egy mini ásatást alakítottak ki, ahol a szerencsések kincsekre is bukkanhatnak.

További élményeket nyújthat a Zoo Kalandpark, amely a Veszprémi Állatkert Gulya-dombi részén található új bejárat közvetlen szomszédságában várja a gyermekeket. A Kalandparkban egy 32 kiállásos kötélpálya áll a bátor kalandvágyók rendelkezésére és animátorok segítenek a beöltöztetésben. A pálya 150 cm magasság alatt használható.

 

A Veszprémi Állatkert megközelíthetősége

Gyalogosan:

A kedves vendég figyelmébe ajánljuk a város legújabb látványosságát, a megújult Séd-völgyet. A veszprémvölgyi Kolostorok és kertek sétaútvonalat követve elérhető az Állatkert, miközben hangulatos szökőkutakkal, zöld parkokkal és Árpád-kori műemlékekkel találkozik a látogató. A gyerekek legnagyobb örömére hatalmas játszóterek találhatók a sétaút mentén.

2010 márciusában került átadásra a Kölyökdzsungel játszótér és terrárium, melyben helyet kaptak az elmúlt években mellőzött hüllők. A 300 négyzetméteres, a trópusi őserdők hangulatát tükröző épületen belül a gyermekek a különböző térszíneken kialakított játszóberendezések segítségével betekintést nyerhetnek az esőerdők élővilágának titkaiba úgy, hogy a különböző állatokat interaktívan (kúszva, mászva, függeszkedve, stb.) szinte testközelből szemlélhetik meg.

Biciklivel:

A kerékpárosok számára szintén a veszprémvölgyi sétaútvonalon közelíthető meg az állatkert a legegyszerűbben.

Helyijárattal:

Vasútállomásról indulva: a 4-es helyi járattal utazunk a Hotel Veszprémig, majd ugyanott felszállunk az 5-ös helyijáratra, melyről a Völgyhíd térnél kell leszállni. A Völgyhíd tértől gyalogosan érhető el a vadaspark 10 perces sétával. Másik lehetőség, hogy a Hotel Veszprémnél leszállva a 13-as helyijáratra szállunk fel és a Patak téren le. Innen ugyancsak 10 perc alatt érhető el az állatkert gyalogosan.

Buszpályaudvarról indulva: a pályaudvarral szemben lévő helyközi buszmegállóban tudunk felszállni a 4-es helyi járatra,  mellyel utazunk a Hotel Veszprémig, majd ugyanott felszállunk az 5-ös helyijáratra, melyről a Völgyhíd térnél kell leszállni. A Völgyhíd tértől gyalogosan érhető el a Zoo 10 perces sétával. Másik lehetőség, hogy  a Hotel Veszprémnél leszállva a 13-as helyijáratra szállunk fel és a Patak téren le. Innen ugyancsak 10 perc alatt érhető el az állatkert gyalogosan.

Buszmenetjegy vásárolható a buszvégállomás jegypénztárában vagy a buszvezetőnél. A jegyár kortól függetlenül egységes.

Autóval:

A városi forgalmat elkerülve a nyugati körgyűrűről, a 8-as út felől a legkönnyebb az állatkert megközelítése.

 

Tekintse meg a helyszínt gömbpanorámás felvételeinken is!

Cím: 8200 Veszprém, Kittenberger u. 17.
E-mail: info@veszpremzoo.hu
Telefonszám: +36 30/699-0870
Honlap: http://www.veszpzoo.hu/
Nyitva tartási időszak: január 1 - december 31.
Fizetési lehetőségek:
  • Bankkártya / hitelkártya
  • Erzsébet-utalvány
  • Kultúra utalvány
  • Széchenyi Pihenőkártya
Kedvezmény-kártyák:
  • Bakony & Balaton kártya
  • Veszprém kártya
  • Veszprém megye kártya

A Veszprémi Állatkert november 11-től átmenetileg zárva tart.

 

Az Állatkert az év minden napján, szombaton, vasárnap és ünnepnapokon is nyitva tart!

IDŐSZAK HÉTKÖZNAP HÉTVÉGÉN
január 1. - február 28. 9.00 - 15.00 9.00 - 15.30
március 1. - március 31. 9.00 - 15.30 9.00 - 16.00
április 1. - április 30. 9.00 - 17.00 9.00 - 17.30
május 1. - május 31. 9.00 - 15.30 9.00 - 18.00
június 1. - augusztus 30. 9.00 - 18.00

9.00 - 18.00

augusztus 31. - szeptember 30.  

október 1. - október 31.

9.00 - 16.00   

9.00 - 15.30

9.00 - 18.00

9.00 - 17.00

november 2. - december 31. 9.00 - 15.00 9.00 - 15.30

Idegenvezetés (min. 2 óra) 10200 Ft/csoport

Csoportok részére
Szakember által tartott foglalkozások 45 perc 8500 Ft/csoport
Idegenvezetés (min. 2 óra) 11000 Ft/csoport
   
Állatsimogató térítésmentes
Látványetetések megtekintése térítésmentes
Kölyökdzsungel játszóház és terrárium használata térítésmentes
A foglalkozások és szolgáltatások iránti igényt, kérjük a látogatás előtt min. 2 héttel szíveskedjenek jelezni!
EGYÉNI  FT/FŐ
Felnőtt  3500 Ft
Diák (18 éves kor felett)  2600 Ft
Gyermek (2-18 éves korig) 2500 Ft
Babajegy (0-2 éves korig)   200 Ft
Nyugdíjas 2600 Ft
Támogatói jegy 6000 Ft

​Regisztrációs jegy                                                                   200 Ft

KOMBINÁLT  
Családi belépő (2 felnőtt+1 gyermek) 8700 Ft
További gyermekenként (max. 4 fő) 2200 Ft

CSOPORTOS (15 FŐTŐL)  FT/FŐ
Felnőtt 3200 Ft
Diák (18 éves kor felett) 2200 Ft
Gyermek (2-18 éves korig) 2200 Ft
Óvodás   700 Ft
Nyugdíjas 2200 Ft

Az árak tájékoztató jellegűek!

A kedvezmények érvényesítéséhez minden esetben igazolvány felmutatása szükséges!

Kérjük, hogy látogatása előtt az aktuális jegy- és bérletárakról érdeklődjön a veszpzoo.hu oldalon,
   vagy a +36 30/699-0870-as telefonszámon.