Helyek

A Veszprémi Állatkert
A Veszprémi Állatkert

Az 1958-ban alapított állatkert, Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező vidéki állatkertje a festői fekvésű Fejes-völgyben és a Gulya-dombon található. Az év minden napján várja Önt a mindig újdonságokkal szolgáló Veszprémi Állatkert! Bővebben Rövidebben

Ki mondta, hogy csak az emberek vonulhatnak be a történelembe? A Veszprémi Állatkert méltán büszkélkedhet olyan négylábúakkal, akiknek a nevét nem csak itthon, de szerte a világban jegyzik. Ma már nem csak az olyan legendás lakókról híres, mint amilyen például Böbe majom is volt. Itt van például Pablo az orrszarvú, Zuri, a kiszsiráf, de híres Alfréd, a huszármajom is. Isten hozta Boriszt és Lénát, a két szibériai tigriskölyköt is. A vadonatúj pingvin és fóka bemutatótér, valamint az Európában is díjazott Madárröpde mellett a hazánkban egyedülálló Dínó Park is felejthetetlen élményeket kínál az Állatkert látogatóinak.

A Kittenberger Kálmán, magyar Afrika-kutatóról elnevezett intézmény Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező vidéki állatkertje. A hatalmas társadalmi összefogással, mindössze öt hónap alatt felépült állatkert kapuit 1958. augusztus elsején nyitotta meg.

A festői szépségű Gulya-dombon és a vadregényes Fejes-völgyben elterülő vadasparkban sétálva Afrika szavannáitól a dél-amerikai dzsungeleken át megismerkedhetünk az Ázsiában honos vadállatokkal is, de szembetalálkozhatunk ausztrál kengurukkal, a dél-amerikai tapírral, vagy a mókás lajhárral is.

A Gulya-dombon az Afrika szavanna kifutón megcsodálhatjuk a hatalmas orrszarvúkat, struccokat és zebrákat, míg a Csimpánzházban egy üvegfal elől szemlélhetjük a vicces majmok játékát. Állatkerti sétánk során útba ejthetjük az ország legnagyobb Madárröpdéjét vagy éppen az Állatkert egyik legnépszerűbb attrakcióját, a borjúfókák és pápaszemes pingvinek medencéjét, ahol a látványetetések során a kis állatok saját produkcióval is elkápráztatnak bennünket.További látnivaló az Elefánt Park, ahol a három fiatal és játékos elefántbika, Nuka, Dinkar és Félix kapott elhelyezést

A Fejes-völgyi területen olyan hagyományos állatkerti állatok láthatók, mint a nagymacskák, a fekete medvék, az élénk színekben pompázó vízimadarak, de érdekességek is, mint például a játékos madagaszkári félmajmok, az igazán különleges dzselada páviánok, egy hatalmas sarkantyús teknős, a mindig kíváncsi ormányosmedvék és a kis pandák. Itt  található a gyermekek legnagyobb kedvence a Kölyökdzsungel játszóház és terrarium is.

A Veszprémi Állatkert egy különleges időutazásra is invitál, egészen pontosan a triász, a jura és a kréta időszakok világába, a nemrég megnyílt Dínó Parkkal. A gyerekek az egyik sátorban dinókat festhetnek, a másikban gipszből véshetnek ki dínó csontvázat, míg a harmadik helyszínen egy mini ásatást alakítottak ki, ahol a szerencsések kincsekre is bukkanhatnak.

További élményeket nyújthat a Zoo Kalandpark, amely a Veszprémi Állatkert Gulya-dombi részén található új bejárat közvetlen szomszédságában várja a gyermekeket. A Kalandparkban egy 32 kiállásos kötélpálya áll a bátor kalandvágyók rendelkezésére és animátorok segítenek a beöltöztetésben. A pálya 150 cm magasság alatt használható.

 

A Veszprémi Állatkert megközelíthetősége

Gyalogosan:

A kedves vendég figyelmébe ajánljuk a város legújabb látványosságát, a megújult Séd-völgyet. A veszprémvölgyi Kolostorok és kertek sétaútvonalat követve elérhető az Állatkert, miközben hangulatos szökőkutakkal, zöld parkokkal és Árpád-kori műemlékekkel találkozik a látogató. A gyerekek legnagyobb örömére hatalmas játszóterek találhatók a sétaút mentén.

2010 márciusában került átadásra a Kölyökdzsungel játszótér és terrárium, melyben helyet kaptak az elmúlt években mellőzött hüllők. A 300 négyzetméteres, a trópusi őserdők hangulatát tükröző épületen belül a gyermekek a különböző térszíneken kialakított játszóberendezések segítségével betekintést nyerhetnek az esőerdők élővilágának titkaiba úgy, hogy a különböző állatokat interaktívan (kúszva, mászva, függeszkedve, stb.) szinte testközelből szemlélhetik meg.

Biciklivel:

A kerékpárosok számára szintén a veszprémvölgyi sétaútvonalon közelíthető meg az állatkert a legegyszerűbben.

Helyijárattal:

Vasútállomásról indulva: a 4-es helyi járattal utazunk a Hotel Veszprémig, majd ugyanott felszállunk az 5-ös helyijáratra, melyről a Völgyhíd térnél kell leszállni. A Völgyhíd tértől gyalogosan érhető el a vadaspark 10 perces sétával. Másik lehetőség, hogy a Hotel Veszprémnél leszállva a 13-as helyijáratra szállunk fel és a Patak téren le. Innen ugyancsak 10 perc alatt érhető el az állatkert gyalogosan.

Buszpályaudvarról indulva: a pályaudvarral szemben lévő helyközi buszmegállóban tudunk felszállni a 4-es helyi járatra,  mellyel utazunk a Hotel Veszprémig, majd ugyanott felszállunk az 5-ös helyijáratra, melyről a Völgyhíd térnél kell leszállni. A Völgyhíd tértől gyalogosan érhető el a Zoo 10 perces sétával. Másik lehetőség, hogy  a Hotel Veszprémnél leszállva a 13-as helyijáratra szállunk fel és a Patak téren le. Innen ugyancsak 10 perc alatt érhető el az állatkert gyalogosan.

Buszmenetjegy vásárolható a buszvégállomás jegypénztárában vagy a buszvezetőnél. A jegyár kortól függetlenül egységes.

Autóval:

A városi forgalmat elkerülve a nyugati körgyűrűről, a 8-as út felől a legkönnyebb az állatkert megközelítése.

 

Tekintse meg a helyszínt gömbpanorámás felvételeinken is!

Cím: 8200 Veszprém, Kittenberger u. 17.
E-mail: info@veszpremzoo.hu
Telefonszám: +36 88/566-140
Honlap: http://www.veszpzoo.hu/
Nyitva tartási időszak: január 1 - december 31.
Fizetési lehetőségek:
  • Bankkártya / hitelkártya
  • Balatoni Korona
  • Erzsébet-utalvány
  • Kultúra utalvány
  • Széchenyi Pihenőkártya
Kedvezmény-kártyák:
  • Bakony & Balaton kártya
  • Veszprém kártya
  • Veszprém megye kártya

Az Állatkert az év minden napján, szombaton, vasárnap és ünnepnapokon is nyitva tart!

IDŐSZAK HÉTKÖZNAP HÉTVÉGÉN
december 1. - február 28. 9.00 - 15.00 9.00 - 15.30
március 1. - március 31. 9.00 - 15.30 9.00 - 16.00
április 1. - április 30. 9.00 - 17.00 9.00 - 17.30
május 1. - szeptember 30. 9.00 - 18.00 9.00 - 18.00
október 1. - október 31. 9.00 - 16.30 9.00 - 17.00
november 1. - november 30. 9.00 - 15.30 9.00 - 16.00

Idegenvezetés (min. 2 óra) 10200 Ft/csoport

Csoportok részére
Szakember által tartott foglalkozások 45 perc 8000 Ft/csoport
Idegenvezetés (min. 2 óra) 10200 Ft/csoport
   
Állatsimogató térítésmentes
Látványetetések megtekintése térítésmentes
Kölyökdzsungel játszóház és terrárium használata térítésmentes
A foglalkozások és szolgáltatások iránti igényt, kérjük a látogatás előtt min. 2 héttel szíveskedjenek jelezni!

EGYÉNI                                       FT/FŐ

Gyermek (3-18 éves korig)           2100 Ft

Kisgyermek (3 éves kor alatt)         100 Ft

Diák (18 éves kor felett)                 2200 Ft

Felnőtt                                               3000 Ft

Nyugdíjas                                          2100 Ft

Támogatói jegy                                5500 Ft

 

CSALÁDI

Családi belépő 2 felnőtt + 1 gyermek       7600 Ft

További gyermekenként (max. 4 fő)          1700 Ft

 

CSOPORTOS (10 FŐTŐL)           FT/FŐ

Óvodás                                          600 Ft

Gyermek (3-18 éves korig)           1800 Ft

Diák (18 éves kor felett)                 1900 Ft

Felnőtt                                               2500 Ft

Nyugdíjas                                         1900 Ft

Az árak tájékoztató jellegűek. Kérjük, hogy látogatása előtt az aktuális jegyárakról érdeklődjön a veszpzoo.hu oldalon, vagy a +36 30/699-0870-as telefonszámon.