Helyek

A Veszprémi Állatkert
VESZPRÉMI ÁLLATKERT

Az 1958-ban alapított állatkert, Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező vidéki állatkertje a festői fekvésű Fejes-völgyben és a Gulya-dombon található. Az év minden napján várja Önt a mindig újdonságokkal szolgáló Veszprémi Állatkert! Bővebben Rövidebben

Ki mondta, hogy csak az emberek vonulhatnak be a történelembe? A Veszprémi Állatkert méltán büszkélkedhet olyan négylábúakkal, akiknek a nevét nem csak itthon, de szerte a világban jegyzik. Ma már nem csak az olyan legendás lakókról híres, mint amilyen például Böbe majom is volt. Itt van például Pablo az orrszarvú, Zuri, a kiszsiráf, de híres Alfréd, a huszármajom is. Isten hozta Boriszt és Lénát, a két szibériai tigriskölyköt is. A vadonatúj pingvin és fóka bemutatótér, valamint az Európában is díjazott Madárröpde mellett a hazánkban egyedülálló Dínó Park is felejthetetlen élményeket kínál az Állatkert látogatóinak.

A Kittenberger Kálmán, magyar Afrika-kutatóról elnevezett intézmény Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező vidéki állatkertje. A hatalmas társadalmi összefogással, mindössze öt hónap alatt felépült állatkert kapuit 1958. augusztus elsején nyitotta meg.

A festői szépségű Gulya-dombon és a vadregényes Fejes-völgyben elterülő vadasparkban sétálva Afrika szavannáitól a dél-amerikai dzsungeleken át megismerkedhetünk az Ázsiában honos vadállatokkal is, de szembetalálkozhatunk ausztrál kengurukkal, a dél-amerikai tapírral, vagy a mókás lajhárral is.

A Gulya-dombon az Afrika szavanna kifutón megcsodálhatjuk a hatalmas orrszarvúkat, struccokat és zebrákat, míg a Csimpánzházban egy üvegfal elől szemlélhetjük a vicces majmok játékát. Állatkerti sétánk során útba ejthetjük az ország legnagyobb Madárröpdéjét vagy éppen az Állatkert egyik legnépszerűbb attrakcióját, a borjúfókák és pápaszemes pingvinek medencéjét, ahol a látványetetések során a kis állatok saját produkcióval is elkápráztatnak bennünket.További látnivaló az Elefánt Park, ahol a három fiatal és játékos elefántbika, Nuka, Dinkar és Félix kapott elhelyezést

A Fejes-völgyi területen olyan hagyományos állatkerti állatok láthatók, mint a nagymacskák, a fekete medvék, az élénk színekben pompázó vízimadarak, de érdekességek is, mint például a játékos madagaszkári félmajmok, az igazán különleges dzselada páviánok, egy hatalmas sarkantyús teknős, a mindig kíváncsi ormányosmedvék és a kis pandák. Itt  található a gyermekek legnagyobb kedvence a Kölyökdzsungel játszóház és terrarium is.

A Veszprémi Állatkert egy különleges időutazásra is invitál, egészen pontosan a triász, a jura és a kréta időszakok világába, a nemrég megnyílt Dínó Parkkal. A gyerekek az egyik sátorban dinókat festhetnek, a másikban gipszből véshetnek ki dínó csontvázat, míg a harmadik helyszínen egy mini ásatást alakítottak ki, ahol a szerencsések kincsekre is bukkanhatnak.

További élményeket nyújthat a Zoo Kalandpark, amely a Veszprémi Állatkert Gulya-dombi részén található új bejárat közvetlen szomszédságában várja a gyermekeket. A Kalandparkban egy 32 kiállásos kötélpálya áll a bátor kalandvágyók rendelkezésére és animátorok segítenek a beöltöztetésben. A pálya 150 cm magasság alatt használható.

 

A Veszprémi Állatkert megközelíthetősége

Gyalogosan:

A kedves vendég figyelmébe ajánljuk a város legújabb látványosságát, a megújult Séd-völgyet. A veszprémvölgyi Kolostorok és kertek sétaútvonalat követve elérhető az Állatkert, miközben hangulatos szökőkutakkal, zöld parkokkal és Árpád-kori műemlékekkel találkozik a látogató. A gyerekek legnagyobb örömére hatalmas játszóterek találhatók a sétaút mentén.

2010 márciusában került átadásra a Kölyökdzsungel játszótér és terrárium, melyben helyet kaptak az elmúlt években mellőzött hüllők. A 300 négyzetméteres, a trópusi őserdők hangulatát tükröző épületen belül a gyermekek a különböző térszíneken kialakított játszóberendezések segítségével betekintést nyerhetnek az esőerdők élővilágának titkaiba úgy, hogy a különböző állatokat interaktívan (kúszva, mászva, függeszkedve, stb.) szinte testközelből szemlélhetik meg.

Biciklivel:

A kerékpárosok számára szintén a veszprémvölgyi sétaútvonalon közelíthető meg az állatkert a legegyszerűbben.

Helyijárattal:

Vasútállomásról indulva: a 4-es helyi járattal utazunk a Hotel Veszprémig, majd ugyanott felszállunk az 5-ös helyijáratra, melyről a Völgyhíd térnél kell leszállni. A Völgyhíd tértől gyalogosan érhető el a vadaspark 10 perces sétával. Másik lehetőség, hogy a Hotel Veszprémnél leszállva a 13-as helyijáratra szállunk fel és a Patak téren le. Innen ugyancsak 10 perc alatt érhető el az állatkert gyalogosan.

Buszpályaudvarról indulva: a pályaudvarral szemben lévő helyközi buszmegállóban tudunk felszállni a 4-es helyi járatra,  mellyel utazunk a Hotel Veszprémig, majd ugyanott felszállunk az 5-ös helyijáratra, melyről a Völgyhíd térnél kell leszállni. A Völgyhíd tértől gyalogosan érhető el a Zoo 10 perces sétával. Másik lehetőség, hogy  a Hotel Veszprémnél leszállva a 13-as helyijáratra szállunk fel és a Patak téren le. Innen ugyancsak 10 perc alatt érhető el az állatkert gyalogosan.

Buszmenetjegy vásárolható a buszvégállomás jegypénztárában vagy a buszvezetőnél. A jegyár kortól függetlenül egységes.

Autóval:

A városi forgalmat elkerülve a nyugati körgyűrűről, a 8-as út felől a legkönnyebb az állatkert megközelítése.

 

Tekintse meg a helyszínt gömbpanorámás felvételeinken is!

Cím: 8200 Veszprém, Kittenberger u. 17.
E-mail: info@veszpremzoo.hu
Telefonszám: +36 30/699-0870
Honlap: http://www.veszpzoo.hu/
Nyitva tartási időszak: január 1 - december 31.
Fizetési lehetőségek:
  • Bankkártya / hitelkártya
  • Erzsébet-utalvány
  • Kultúra utalvány
  • Széchenyi Pihenőkártya
Kedvezmény-kártyák:
  • Veszprém kártya
  • Veszprém megye kártya

Az Állatkert az év minden napján, szombaton, vasárnap és ünnepnapokon is nyitva tart!

IDŐSZAK HÉTKÖZNAP HÉTVÉGÉN
január 1. - február 28. 9.00 - 15.00 9.00 - 15.30
március 1. - március 31. 9.00 - 15.30 9.00 - 16.00
április 1. - április 30. 9.00 - 17.00 9.00 - 17.30
május 1. - május 31. 9.00 - 15.30 9.00 - 18.00
június 1. - augusztus 30. 9.00 - 18.00

9.00 - 18.00

augusztus 31. - szeptember 30.  

október 1. - október 31.

9.00 - 16.00   

9.00 - 15.30

9.00 - 18.00

9.00 - 17.00

november 2. - december 31. 9.00 - 15.00 9.00 - 15.30

Idegenvezetés (min. 2 óra) 10200 Ft/csoport

Csoportok részére
Szakember által tartott foglalkozások 45 perc 8500 Ft/csoport
Idegenvezetés (min. 2 óra) 11000 Ft/csoport
   
Állatsimogató térítésmentes
Látványetetések megtekintése térítésmentes
Kölyökdzsungel játszóház és terrárium használata térítésmentes
A foglalkozások és szolgáltatások iránti igényt, kérjük a látogatás előtt min. 2 héttel szíveskedjenek jelezni!
EGYÉNI  FT/FŐ
Felnőtt  3500 Ft
Diák (18 éves kor felett)  2600 Ft
Gyermek (2-18 éves korig) 2500 Ft
Babajegy (0-2 éves korig)   200 Ft
Nyugdíjas 2600 Ft
Támogatói jegy 6000 Ft

​Regisztrációs jegy                                                                   200 Ft

KOMBINÁLT  
Családi belépő (2 felnőtt+1 gyermek) 8700 Ft
További gyermekenként (max. 4 fő) 2200 Ft

CSOPORTOS (15 FŐTŐL)  FT/FŐ
Felnőtt 3200 Ft
Diák (18 éves kor felett) 2200 Ft
Gyermek (2-18 éves korig) 2200 Ft
Óvodás   700 Ft
Nyugdíjas 2200 Ft

Az árak tájékoztató jellegűek!

A kedvezmények érvényesítéséhez minden esetben igazolvány felmutatása szükséges!

Kérjük, hogy látogatása előtt az aktuális jegy- és bérletárakról érdeklődjön a veszpzoo.hu oldalon,
   vagy a +36 30/699-0870-as telefonszámon.