Programok

A veszprémi Jeruzsálemhegy - Forrás: Bagaméri Anikó


A veszprémi Jeruzsálemhegy (2018.12.13.)

Beszélgetés a veszprémi Jeruzsálemhegyről. Bővebben Rövidebben

A Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Megyei Levéltára és a Veszprémi Jeruzsálemhegyi Baráti Kör hívja és várja Önt 2018. december 13-án, csütörtökön 17:00 órára a Hangvilla előcsarnokába (Veszprém, Brusznyai u. 2.) a Veszprémi Történelmi Szalon következő beszélgetésére a veszprémi Jeruzsálemhegyről.

A megjelenteket köszönti:

Boross István, a Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Megyei Levéltárának igazgatója, és Heiter Sándor, a Veszprémi Jeruzsálemhegyi Baráti Kör elnöke

Az egykori és jelenlegi jeruzsálemhegyi családok képviselőivel Márkusné Vörös Hajnalka főlevéltáros beszélget.

Ignoti nulla cupido – tartja a latin mondás. Amit nem ismerünk, arra nem vágyakozunk.
Veszprém nagy múltú városrészei közül a Jeruzsálemhegy változatos táji adottságaival, gyönyörű kilátópontjaival, zeg-zugos utcáival, a városrendezés által megkímélt régi házaival kivételes adottságú hely, mégis kevesen ismerik. Felfedezésére, jobb megismerésére invitálja az érdeklődőket a Történelmi Szalon következő beszélgetése. Szeretnék megjeleníteni a városrész néhány jellegzetes személyiségét, családját, bemutatva otthonaikat, iparos műhelyeiket és találkozási helyeiket, a vendéglőket. Családi történeteiken keresztül idézik meg azt a sajátos rokoni és ismerősi védőhálót, amely összezárt a nehézségek idején, de befogadó és toleráns volt békeidőben. Választ keresnek arra, hogy minek köszönheti a Jeruzsálemhegy sajátos arculatát, ma is élő közösségeit.

A rendezvényen kép- és hangfelvétel készülhet.

Cím: 8200 Veszprém, Brusznyai u. 2.
Esemény időpontja:2018.12.13.
Szervező neve: Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Megyei Levéltára
Szervező címe: 8200 Veszprém, Török Ignác utca 1.
Szervező tel.: +36 88 401 422
Szervező E-mail: leveltar.veml@mnl.gov.hu
Szervező Weboldal: http://mnl.gov.hu/veml