Aktualitások

A Veszprémi Petőfi Színház is csatlakozott a színházba járást népszerűsítő kampányhoz!


A Veszprémi Petőfi Színház is csatlakozott a színházba járást népszerűsítő kampányhoz!

Színházba mentem! szlogennel, 12 művész és sportoló közreműködésével indított kampányt a Magyar Teátrumi Társaság. (MTT) Bővebben Rövidebben

A kezdeményezéshez a Veszprémi Petőfi Színház is csatlakozott.
A sajtótájékoztatón a Veszprémi Petőfi Színházat Oberfrank Pál színházigazgató, a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke képviselte.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló program célja a színház népszerűsítése a fiatalok körében.
Hat kisfilmmel, köztéri hirdetésekkel és rádiós reklámokkal hívják fel a figyelmet a színházi évadra. Szabó László, az MTT titkára elmondta, hogy egy mobilalkalmazás is készült, amellyel interaktívvá válik a kampány. Az alkalmazásban a színházrajongók megtalálhatják kedvenc színészüket, összeállíthatják személyre szabott színházi naptárukat, valamint 2 játékban is részt vehetnek. Az érdeklődők a www.szinhazbamentem.huweboldalon találhatják meg a részleteket.
Emellett létrehoztak egy a színházi világot átfogó adatbázist is.
A kezdeményezéshez eddig 52, magyar nyelven játszó budapesti, vidéki és határon túli színház csatlakozott.
A kampányban Györgyi Anna, Lovas Rozi, Szarvas József, Száraz Dénes és Járai Máté színészek, Szente Vajk színész-rendező, Lackfi János költő, Rúzsa Magdi énekesnő, Varga Katalin paralimpikon kajakos, Kiss Gergely vízilabdázó, Kovács András Péter humorista és Kristóf Krisztián zsonglőr vesz részt.
A megálmodók célja a kíváncsiság felkeltése azokban is, akik nem, vagy csak ritkán választják a színházat mint szórakozási formát.

Cím: 8200 Veszprém, Óvári Ferenc u. 2.
E-mail: titkarsag@petofiszinhaz.hu
Telefonszám: +36 88 564 220
Honlap: http://www.petofiszinhaz.hu/