Helyek

Városi Művelődési Központ - Veszprém Agóra


Agóra Veszprém Kulturális Központ

Az Agóra Veszprém Kulturális Központ tevékenysége Veszprém és környéke közművelődésében kiemelkedő fontosságú. Mára egy gyönyörű, korszerű, multifunkcionális művelődési központ áll a lakosság szolgálatába, ami egy új színes pontja a város kulturális életének. Bővebben Rövidebben

2020. március 17-től az Agóra Veszprém Kulturális Központ határozatlan ideig zárva tart. Az Agóra összes programját törlik vagy későbbre halasztják. Csoportokat, érdeklődőket nem fogadnak. További intézkedésig kérik, kísérjék figyelemmel honlapukat és Facebook oldalukat.

 

Agóra Veszprém Kulturális Központ

A VMK 1993 óta működik városi intézményként, mint az egykori Megyei Művelődési Központ egyik jogutódja. Az "Agóra Veszprém" című projekt keretében 2015-ben az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás segítségével megújult a művelődési központ. A Városi Művelődési Központ városközponti működésén kívül két városrész fiókintézményét működteti, ezek a Gyulafirátóti Művelődési Ház és a Kádártai Faluház.

A VMK megújult épületében egy 290 főt befogadó, korszerű, klimatizált, professzionális fény és hangtechnikával ellátott színházterem várja az érdeklődőket. Az épület teljes egészében akadálymentesített így a mozgásukban korlátozott és idősebb korosztály is kényelmesen tudja látogatni a foglalkozásokat és az előadásokat. A szintek között lift is áll a vendégek rendelkezésére.

 

Az épületben több mint 70 klub egyesület,- kör, csoport működik az intézményhez kötődően és támogatásával. Az intézmény széles teret ad a civil kezdeményezéseknek, segíti a civil közösségek munkáját és a lakosság legkülönfélébb rétegeit, korosztályait érdeklő tevékenységet folytat.

A társadalom-, a természettudományi, a művészet ismeretterjesztésen kívül egyre több komplex programot valósít meg.

A művészeti nevelés terén is figyelemreméltó szisztematikus munkát fejt ki. Megújult termeik kialakítása kiválóan alkalmas az évente átlagosan 30 különféle képző-, ipar-, nép és fotóművészeti kiállítás megrendezésére. Kitűnő természetes és mesterséges fényhatás, valamint korszerű kiállító eszközök biztosítják az érdeklődők kényelmes tárlat-látogatását.

 

Az Agóra Veszprém Kulturális Központ megújult épülete egy egységes, színes design alapján készült mely végigvonul az épület külső és belső terein és amit harmonikusan egészíti ki modern berendezése. Ezt a harmóniát tükrözi a helyiség előtereinek, a földszinti és az emeleti előcsarnoknak bútorzata, melyek a korszerű kávézóval együtt vendégeink kényelmes várakozásáról, pihenéséről gondoskodik.

Veszprém a különböző művészeti ágak területén elismert alkotó - és előadó közösségekkel illetve kiemelt művészeti együttesekkel rendelkezik. Közülük a Bakony Fotóklub, a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad, a Veszprém-Bakony Táncegyüttes a Kis Bakony Táncegyüttes, Veszprém Senior Táncegyüttes, melyeknek próba- és előadási lehetőséget is biztosít az intézmény.

 

Nyaranta számos szabadtéri rendezvénnyel kedveskednek a város lakóinak és az idelátogató turistáknak. Szabadtéri rendezvények közül népszerűek, mindig nagy érdeklődésre tartanak számot az elsősorban szórakoztató műfajokat felvonultató programjaik.

A nyár első napjaiban kerül megrendezésre a Kolostorok és Kertek rendezvényhelyszínen az első "Családi Nap" ami közel ezer ember szórakozásáról gondoskodik. A kamarazenére szakosodott "Zenélő Udvar a Dubniczay palota udvarán" három esti előadását mindig nagy érdeklődés követi.

Európa és a nagyvilág zenéit, tánchagyományait mutatja be július utolsó napjaiban az ingyenesen látogatható "Világjava Estek az Óváros téren " koncert-sorozat, ami a kellemes nyári esték kitűnő szórakozási lehetősége.

Különböző országok népzenei világába nyújt betekintést hagyományosan augusztusban megrendezésre kerülő "Nemzetközi Folklórestek az Óváros téren" című rendezvény.

A nyár utolsó napjaiban a lakótelepen lakók számára rendezzük a "Gyere a parkba! - nyárbúcsúztató esték" című több napos programot, ahol gyerekek és felnőttek is egyaránt megtalálják a kellemes nyári napok szórakozási lehetőségét.

A nyár zárásaként a családokat invitálják utolsó nyári programjukra a Kolostorok és Kertek rendezvényhelyszínre, ahol a második "Családi Nap" játékai, játszóházai szórakozási lehetőségei gyermek és felnőtt programjai várják a látogatókat.

Cím: 8200 Veszprém, Táborállás park 1.
E-mail: info@agoraveszprem.hu
Telefonszám: +36 88 429 111
Honlap: http://www.vmkvp.hu/
Nyitva tartási időszak: január 1 - december 31.