Helyek

Városi Művelődési Központ - Veszprém Agóra


Agóra Veszprém Kulturális Központ

Az Agóra Veszprém Kulturális Központ tevékenysége Veszprém és környéke közművelődésében kiemelkedő fontosságú. Mára egy gyönyörű, korszerű, multifunkcionális művelődési központ áll a lakosság szolgálatába, ami egy új színes pontja a város kulturális életének. Bővebben Rövidebben

Agóra Veszprém Kulturális Központ

A VMK 1993 óta működik városi intézményként, mint az egykori Megyei Művelődési Központ egyik jogutódja. Az "Agóra Veszprém" című projekt keretében 2015-ben az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás segítségével megújult a művelődési központ. A Városi Művelődési Központ városközponti működésén kívül két városrész fiókintézményét működteti, ezek a Gyulafirátóti Művelődési Ház és a Kádártai Faluház.

A VMK megújult épületében egy 290 főt befogadó, korszerű, klimatizált, professzionális fény és hangtechnikával ellátott színházterem várja az érdeklődőket. Az épület teljes egészében akadálymentesített így a mozgásukban korlátozott és idősebb korosztály is kényelmesen tudja látogatni a foglalkozásokat és az előadásokat. A szintek között lift is áll a vendégek rendelkezésére.

 

Az épületben több mint 70 klub egyesület,- kör, csoport működik az intézményhez kötődően és támogatásával. Az intézmény széles teret ad a civil kezdeményezéseknek, segíti a civil közösségek munkáját és a lakosság legkülönfélébb rétegeit, korosztályait érdeklő tevékenységet folytat.

A társadalom-, a természettudományi, a művészet ismeretterjesztésen kívül egyre több komplex programot valósít meg.

A művészeti nevelés terén is figyelemreméltó szisztematikus munkát fejt ki. Megújult termeik kialakítása kiválóan alkalmas az évente átlagosan 30 különféle képző-, ipar-, nép és fotóművészeti kiállítás megrendezésére. Kitűnő természetes és mesterséges fényhatás, valamint korszerű kiállító eszközök biztosítják az érdeklődők kényelmes tárlat-látogatását.

 

Az Agóra Veszprém Kulturális Központ megújult épülete egy egységes, színes design alapján készült mely végigvonul az épület külső és belső terein és amit harmonikusan egészíti ki modern berendezése. Ezt a harmóniát tükrözi a helyiség előtereinek, a földszinti és az emeleti előcsarnoknak bútorzata, melyek a korszerű kávézóval együtt vendégeink kényelmes várakozásáról, pihenéséről gondoskodik.

Veszprém a különböző művészeti ágak területén elismert alkotó - és előadó közösségekkel illetve kiemelt művészeti együttesekkel rendelkezik. Közülük a Bakony Fotóklub, a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad, a Veszprém-Bakony Táncegyüttes a Kis Bakony Táncegyüttes, Veszprém Senior Táncegyüttes, melyeknek próba- és előadási lehetőséget is biztosít az intézmény.

 

Nyaranta számos szabadtéri rendezvénnyel kedveskednek a város lakóinak és az idelátogató turistáknak. Szabadtéri rendezvények közül népszerűek, mindig nagy érdeklődésre tartanak számot az elsősorban szórakoztató műfajokat felvonultató programjaik.

A nyár első napjaiban kerül megrendezésre a Kolostorok és Kertek rendezvényhelyszínen az első "Családi Nap" ami közel ezer ember szórakozásáról gondoskodik. A kamarazenére szakosodott "Zenélő Udvar a Dubniczay palota udvarán" három esti előadását mindig nagy érdeklődés követi.

Európa és a nagyvilág zenéit, tánchagyományait mutatja be július utolsó napjaiban az ingyenesen látogatható "Világjava Estek az Óváros téren " koncert-sorozat, ami a kellemes nyári esték kitűnő szórakozási lehetősége.

Különböző országok népzenei világába nyújt betekintést hagyományosan augusztusban megrendezésre kerülő "Nemzetközi Folklórestek az Óváros téren" című rendezvény.

A nyár utolsó napjaiban a lakótelepen lakók számára rendezzük a "Gyere a parkba! - nyárbúcsúztató esték" című több napos programot, ahol gyerekek és felnőttek is egyaránt megtalálják a kellemes nyári napok szórakozási lehetőségét.

A nyár zárásaként a családokat invitálják utolsó nyári programjukra a Kolostorok és Kertek rendezvényhelyszínre, ahol a második "Családi Nap" játékai, játszóházai szórakozási lehetőségei gyermek és felnőtt programjai várják a látogatókat.

Cím: 8200 Veszprém, Táborállás park 1.
E-mail: info@agoraveszprem.hu
Telefonszám: +36 88 429 111
Honlap: http://www.vmkvp.hu/
Nyitva tartási időszak: január 1 - december 31.