Aktualitások

Állatkerti hírek


Állatkerti hírek

Az elmúlt hétvégén rangos díjat, a Tierney Clark-díjat ítélték oda a Veszprémi Állatkert madárröpdéjének. Az 5000 m2 alapterületű, 16 méter belmagasságú egyedi kialakítású röpde flamingóknak, skarlát íbiszeknek és több récefajnak ad otthont. Bővebben Rövidebben

Nem csupán a látogatók között arattak nagy sikert az elmúlt években átadott fejlesztések, hanem számos különböző szakmai pozitív visszajelzést is kapott az Állatkert. Több hazai és külföldi állatkertészeti szakember is ellátogatott Veszprémbe és tanulmányozta az alkalmazott technológiai megoldásokat, hogy azt saját állatkertjükbe is átültethessék.

Építészeti szempontból is sikert arattak az új létesítmények. 2015-ben az Média Építészeti Díj gálaestjén az Elefánt házat Energiahatékonysági Különdíjjal jutalmazták.

Az elmúlt hétvégén pedig az institution of Civil engineers (iCe, Nagy-Britannia), a Magyar Mérnöki kamara és a Magyar Tanácsadó Mérnökök és Építészek Szövetségének rangos díját, a Tierney Clark-díjat ítélték oda a madárröpde projektnek. A bírálóbizottság a tervezés, előkészítés, lebonyolítás és megvalósítás során együttesen a legjobbnak bizonyuló építőmérnöki alkotást díjazta, így közösen a generál tervező Gaschler Építésziroda, a statikai tervező I-Quadrat Hungária, a kivitelező Vemév-Szer Kft. és az ötletgazda Veszprémi Állatkert kapta az elismerést.

Az 5000 m2 alapterületű, 16 méter belmagasságú egyedi kialakítású röpde flamingóknak, skarlát íbiszeknek és több récefajnak ad otthont. A belső tavakkal, csobogókkal, pihenőhelyekkel kialakított madárröpdében a látogatók kijelölt ösvényekről, közvetlen közelről figyelhetik meg a szabadon mozgó és a látogatók feje felett repkedő vízi és szárazföldi madarakat.

Cím: 8200 Veszprém, Kittenberger u. 17.
E-mail: info@veszpremzoo.hu
Telefonszám: +36 88 566 140
Honlap: http://www.veszpzoo.hu/