Programok

Balázs Elemér Group


Balázs Elemér Group (2019.01.15.)

Az egyik legnépszerűbb magyar jazzegyüttes új, Sounds Of Diversity című lemezét mutatja be Hangvillában. Bővebben Rövidebben

Időpont: 2019. január 15. kedd 19 óra
Helyszín: Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér (Veszpr, Burisznyai u. 2.)

A Balázs Elemér Group hazánk egyik legnépszerűbb – nem mellesleg Európában is rendszeresen turnézó, évente általában legalább egyszer Amerikába is eljutó –jazzegyütteséről van szó. Nem véletlenül, hiszen bár a tagok hangszerük legnagyobb mesterei közé tartoznak, virtuozitásuk soha nem lesz öncélú, nem feledkeznek meg a dallamokról és az érzelmekről sem.

Ezúttal Sounds Of Diversity című új lemezüket mutatják be. Mint címe is mutatja, a zenekar, illetve általában a zene sokszínűségét ünnepli. Szerepel majd rajta például – hogy a két, legalábbis földrajzi értelemben vett szélsőséget említsük – erdélyi és brazil ihletésű dal is, amelyeket persze a Balázs Elemér Group saját képére formál.

A 2000-ben alakult zenekar magja Balázs Elemér dobos és testvére, Balázs József zongorista. Mellettük a felállás többször kicserélődött. Jelenleg Komjáti Áron gitáros, Lakatos Pecek Krisztián bőgős és Czibere József ütőhangszeres mellett két énekes is szerepel a jelenlegi Balázs Elemér Groupban: Szakonyi Milán és a zenekarhoz alig több mint egy hónapja csatlakozott Horváth Cintia. Az új lemez különlegessége, hogy a megszokott Balázs testvérpár mellett szerzőként is bemutatkozik rajta mind Komjáti Áron, mind Czibere József – sőt, Balázs Elemér fia, ifj. Balázs Elemér is, aki bevezetőt játszik majd szerzeménye előtt.
A névadó Balázs Elemért aligha kell bemutatni bárkinek, hiszen játékával mindenki találkozott, aki akár csak egy nagyon kicsit is belekóstolt a magyar jazzbe. Legjelentősebb formációi: a No-Spa, a Trio Midnight és a Creative Art Trio, de zenélt többek között Ablakos Lakatos Dezsővel, Babos Gyulával, Berkes Balázzsal, Bontovics Katalinnal, Csepregi Gyulával, Dés Lászlóval, Gadó Gáborral, László Attilával, Pege Aladárral, Snétberger Ferenccel, Szakcsi Lakatos Bélával és Vukán Györggyel – illetve a nemzetközi jazznagyságok közül Jukka Perkóval, Lee Konitzcal, Pat Methenyvel, Randy Breckerrel, Al Jarreau-val, Dave Liebmannal és Joe Lovanóval is. Abban mindenki egyetért, hogy kevés magyar zenész büszkélkedhet ilyen listával.

Horváth Cintia – ének
Szakonyi Milán – ének
Komjáti Áron – gitár
Balázs József – zongora
Pecek Lakatos Krisztián – bőgő
Czibere József – ütőhangszerek
Balázs Elemér - dob

Cím: 8200 Veszprém, Brusznyai u. 2.
Esemény időpontja:2019.01.15.
Szervező neve: Veszprémi Programiroda Kft.
Szervező címe: 8200 Veszprém, Óváros tér 9.
Szervező tel.: +36 88 889 180
Szervező E-mail: program@veszpremiprogramiroda.hu