Aktualitások

Bezárja kapuit a Laczkó Dezső Múzeum - Forrás: veol.hu


Bezárta kapuit a Laczkó Dezső Múzeum

A felújítási munkálatok miatt a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum főépülete 2019. január 27-ig volt látogatható, közel egy évre bezárta kapuit. Bővebben Rövidebben

A főépület mellett álló Bakonyi Ház előre bejelentkezett látogatók, csoportok számára január 27-e után is megtekinthető lesz, tudtuk meg S. Perémi Ágota múzeumigazgatótól.

A mintegy harmincmillió forint értékű EFOP-támogatási forrásból megvalósuló fejlesztésről S. Perémi Ágota elmondta, célja a közösségi oktatóterek és kiszolgálóhelyiségek korszerűsítése, hogy az épület megfeleljen a XXI. századi elvárásoknak.

– Szeretnénk, ha látogatóink komfortosabban éreznék magukat az épületben. Ehhez elengedhetetlen egy szép közösségi tér, ahol bármikor összegyűlhetnek – emelte ki az intézményigazgató, aki elmondta, az előadásoknak gyakran helyet adó Tudástér elsősorban a múzeumpedagógiai foglalkozások helyszíne marad, míg a korábban kevéssé kihasznált, ám ezúttal jelentősen megújuló Látványkönyvtár reprezentatív programokat befogadó és közösségi eseményeknek teret biztosító szerephez jut, ezenkívül modernebb illemhelyekkel, korszerű ruhatárral is gazdagodik az épület.

Mint azt S. Perémi Ágota elmondta, a közel egy éven át tartó felújítások részeként a belső modernizálás mellett energetikai fejlesztések, külső átalakítás, fűtéskorszerűsítés, nyílászárócsere, illetve egy lift kialakítása is tervben van, ám ezek egy további, energetikai megújulást elősegítő, a város által koordinált TOP-pályázat részeként valósulnak meg.

Brányi Mária alpolgármester a várható felújítások témájában tavaly ősszel tartott sajtótájékoztatón kifejtette, a következő években több olyan beruházást – az energetikai TOP-pályázat vagy a Zöld város program – indít a város, mely javítja a múzeumi munka feltételrendszerét, ezekre a város több mint kétszázmillió forint értékű pályázati forrást biztosít.

Forrás: veol.hu

Cím: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1.