Programok

Búzás Csaba latinos online koncertje


Búzás Csaba latinos online koncertje (2021.05.04 19:30 - 21:30)

A Pannon Egyetem Kultúraszervező Csoportjának kínálatában időről időre megjelenik a latin muzsika, nagyban köszönhető ez a veszprémi Gyöngyhalász Latin Zenekarnak. Bővebben Rövidebben

Ha a zenekari hangzást nem is tudták idevarázsolni, az együttes alapító-frontembere szólóban zenél nekünk. Búzás Csaba több zenei műfajban tevékenykedik, de leginkább latin zenészként ismeri a veszprémi közönség. Önálló latin műsorában gitárral kíséri kedvenc spanyol nyelvű dalait, melyeket pánsípok, és szájharmonikák hangjával színesít.
Csaba az andoki muzsikával a Magyarországra érkező indiánok révén került kapcsolatba. 1991-ben főállású zenész lett a Los Andinos zenekarban, ahol Ecuador, Peru és Bolívia népzenéjét tolmácsolták a magyar közönségnek. Később utcazenélt argentin indiánokkal, népzenét gyűjtött az Andokban, a Kanári-szigeteken, majd Bécsben, egy chilei szórakozóhelyen latinoknak muzsikált. Zenei érdeklődése folyamatosan bővült: Kolumbia, Venezuela, Karib-szigetek, Spanyolország dalaival színesedett repertoárja. 1999-ben, amikor visszatért Veszprémbe, megalakította a Gyöngyhalász Latin Zenekart, amelynek azóta is vezetője.

A koncert a következő linken érhető el.

Cím: Veszprém
Esemény időpontja:2021.05.04 19:30 - 21:30
Szervező neve: Pannon Egyetem
Szervező címe: 8200 Veszprém, Egyetem u. 10.
Szervező tel.: +36 88 624 000
Szervező E-mail: pr@uni-pannon.hu
Szervező Weboldal: http://www.uni-pannon.hu