Aktualitások

CO-rtársunk a vírus…


CO-rtársunk a vírus…

Élmény és emlékgyűjtés a koronavírus idején a Laczkó Dezső Múzeum felhívásában. Bővebben Rövidebben

Mind több és több múzeum, illetve egyéb közgyűjtemény fedezi fel a „kór” hívó szavát, és ugyan különféle koncepciók mentén, ám szinte „egyként” fogalmazza meg és mutat rá a körülöttünk zajló események rögzítésének, gyűjtésének fontosságára! 

Ehhez az országos hullámhoz csatlakozik néprajzosaik és történészeik iránymutatásával a Laczkó Dezső Múzeum is.

Életünk gyökeresen megváltozott a mögöttünk hagyott bő egy hónapban, és ki tudja, meddig marad még így…

A Múzeum arra kíváncsi, hogy Önök, veszprémiek és Veszprém megyében élők, vagy épp a nálunk, mondjuk a Balaton-partján menedéket keresők, miként élik meg ezt, az eddig legtöbbünk számára talán csak a történelemkönyvekből „ismerős” élethelyzetet.

Kijárási korlátozás, védekezés, bezártság, online locsolkodás, otthontanulás, (na és otthontanítás), „home office”, ferde szemek a boltban, „na, mit keresnek itt ezek a pestiek” megjegyzéssel, és sorolhatnánk! Ugyanakkor több otthonlét, tán hosszabbra nyújtható reggelek, kertészkedési „láz”, könyvek, filmek… 

Mindezekkel kapcsolatos élményeikre, történeteikre, valamint képi emlékekre vagyunk kíváncsiak, kérjük Önöket, osszák meg ezeket velünk, hisz saját történelmünknek mi magunk vagyunk a leghitelesebb tanúi! A témában történő tárgyadományozás lehetőségére is fel szeretnénk hívni a figyelmüket, ám ennek kivitelezésére természetesen majd csak a járvány elmúltával lesz lehetőség.

Példával szeretnének Önök előtt járni, így a kollégákkal „Mi így éljük meg a vírust” címmel sorozatot indítanak saját tapasztalataikból, élményeikből merítve.

Tartsanak a Laczkó Dezső Múzeummal!

Kapcsolattartó:
Király András
kiraly.andras@ldm.hu

Cím: 8200 Veszprém