Programok

"Csipkés tál, piros csizma"


"Csipkés tál, piros csizma" (2018.01.22. - 2018.03.18.)

A Laczkó Dezső Múzeum új időszaki kiállítással ünnepli a Magyar Kultúra Napját. A 2018. január 22-én 17 órakor a nyíló „Csipkés tál és piros csizma” című kiállítás különböző korú, anyagú, károsodású restaurált tárgyat mutat be. Bővebben Rövidebben

Látogatható: 2018. január 22. - 2018. március 18.
Kiállítóhely: Laczkó Dezső Múzeum

Csipkés tál, piros csizma
Országos válogatás a Magyar Képzőművészeti Egyetem iparművészeti restaurátor hallgatóinak diplomamunkáiból

 

A vendégeket köszönti és a kiállítást megnyitja S dr. Perémi Ágota múzeumigazgató. A kiállítás koordinátora Cziráki Veronika restaurátor. 

 A Magyar Képzőművészeti Egyetem Restaurátor Tanszékén diplomázott restaurátorok munkáin keresztül a közönség megismerheti a konzerválás-restaurálás tárgyanként eltérő, összetett és sokoldalú ismereteket igénylő munkafolyamatait.  A restaurálás előkészítésének és elvégzésének lépéseit megismerve a múzeumlátogatók rácsodálkozhatnak, hogy a restaurátor munkája mennyire felelősségteljes, széleskörű tudásra és olykor találékonyságra is épül. A szakmabeliek is minden évben találkozhatnak újdonságokkal, hiszen a restaurátorképzés fontos feladata, hogy akár az egyre fejlődő restaurálás-tudomány vizsgálati lehetőségeinek felhasználásával, akár a gyakorlati munkát megelőző anyag- és modellkísérletek révén hozzájáruljon a szakma fejlődéséhez. A restaurátorképzésnek két fő iránya van, a Képzőművészeti Egyetem Restaurátor Tanszékén belül Képző- és Iparművészeti Restaurátor Specializációkra különül el a képzés. A Képzőművészeti Restaurátor Specializációk keretében festmény, fa- és kőszobrász restaurátorok tanulnak, míg az Iparművészeti Restaurátorképzésen belül szilikát, fém-ötvös, papír-bőr, textil-bőr és fa-bútor területen lehet specializálódni. Az iparművészeti restaurátorok minden anyagtípusról tanulnak, bármilyen specializációra is jelentkeznek, hiszen a gyakorlatban a legtöbb tárgy összetett.

A kiállításon Cziráki Veronika, Galambos Csilla, Gácsi Orsolya, Egervári Márta, Kalivoda András, Kovács Ilona, Nagy Hajnalka, Nagyváradi Nóra, Németh Norbert, Ludvai Zsuzsanna, Serfőző Judit Bianka, Tóth Hajnalka munkája látható.

Cziráki Veronika
A kiállítás koordinátora
Laczkó Dezső Múzeum

Cím: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1.
Esemény időpontja:2018.01.22. - 2018.03.18.
Szervező neve: Laczkó Dezső Múzeum
Szervező címe: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1.
Szervező tel.: +36 88 426 081
Szervező E-mail: info@ldm.hu
Szervező Weboldal: http://laczkodezsomuzeum.hu/