Aktualitások

Díjazták a veszprémi családi fagyizó különlegességét


Díjazták a veszprémi családi fagyizó különlegességét

Tök Jó, ami tényleg tök jó – különdíjat nyert a veszprémi Völgy fagyizó tökmagos sós vaníliája a BTSZ által hirdetett 2020-as Balaton fagyija megmérettetésen. Bővebben Rövidebben

A piacgazdaság alapkategóriái közé tartozik a kereslet mellett a kínálat is. De amit adunk, azt vajon nyugodt szívvel, tiszta lelkiismerettel nyújtjuk vásárlóink felé? Tudni kell, hogy a fagylalt mindig jó biznisznek számított: víz, bekevert alap és egy speciális gép kell az elkészítéséhez. Majd egy csinos, kívánatos dizájn a tetejére, hadd csorgassák a nyálukat a gyermekek a látványhűtő előtt várakozva. Válogassuk meg, hogy kinél és mit fogyasztunk: ami szép, nem mindig hálás!

A Balatoni Turizmus Szövetség éppen ezért már hetedik alkalommal hívta életre a Balaton fagyija elnevezésű versenyét, amelyen a többtagú szakmai zsűri a szín és dekoráció mellett az állagot, az illatot és az ízt is kőkeményen figyelembe vette. 

Az idei megmérettetésre tizenhárom fagylaltműhely nevezett be: köztük szerepelt városunk családi vállalkozásának, a Völgy fagyizónak a különlegessége is, a tökmagos sós vanília, avagy művésznevén Tök Jó.

Veszprém büszkeségére a valódi minőség, és a mesteri kombináció különdíjat érdemelt a 2020-as vetélkedőn. A vehir.hu szerkesztősége el is látogatott a vár alatt megbújó cukrászdába, hogy fényt derítsen a titokra:

mitől más ez a fagyi, mint a többi?

Póta László és Póta Anett tulajdonosoktól pedig megtudhattuk, azért, mert részben a vendégeik alkották meg. László – aki főállásban porcelánfestő – elárulta, a fagylaltot eredetileg édesebb tökmag pralinével készítették el, de a vásárlói visszajelzések alapján úgy döntöttek, hogy változtatniuk kell: a kritika fontos a számukra, a saját javukra fordítják.

Így születhetett meg végül a díjnyertes édesség is, amelybe pirított és finomra zúzott tökmag, annak sós, pikánsabb vanília alapjába pedig tökmagolaj is került.

Anett, aki a családi vállalkozásért a postának intett búcsút, portálunknak úgy fogalmazott, műhelyükre harmadik gyermekükként tekintenek. Nem csoda, hiszen hosszú éveken át saját két kezükkel építették azt: tudják, mit jelent a megbecsülés.

Vásárlóik irányába ezért a szakmai tudást is megpróbálják átadni. A veszprémi családi fagyizóban csúcsidőben harminckét fajta fagylalt közül válogathatunk: megkóstoltuk a kapros túrót, a mákot, na meg persze a díjnyertes különlegességet is. 

Bátran állíthatjuk, hogy a Tök Jó valóban tök jó!

 

Forrás: vehir.hu

 

Cím: Veszprém