Helyek

Dinó Park a Veszprémi Állatkertben


Dinó Park a Veszprémi Állatkertben

Magyarország legnagyobb dinoszaurusz kiállítása a Veszprémi Állatkertben található. A dinó park bejárata az Állatkert Gulya-dombi részén található, az Állatsimogatót elhagyva a Csimpánzvilág mellől közelíthető meg. Bővebben Rövidebben

A Dinó Parkban kiállított szobrok a mezozoikum élővilágát hivatottak bemutatni, a dinoszauruszokról a kihelyezett ismertető táblák segítségével tudhatunk meg hasznos információkat. A kiállításon 30 életnagyságú dinó szoborral találkozhatnak a látogatók a legkisebb termetű Velociraptortól kezdve a legnagyobb, 24 méter hosszú Diplodocusig. A dinó simogatóban lehetőség nyílik testközelből megismerkedni velük, és akár még egy T. rex szájába is bemászhatnak a legbátrabbak.

2016. májusában az Állatkert szolgáltatásainak köre kibővült a dinoszaurusz parkban található élmény- foglalkoztatókkal, melyek célja, hogy a gyermekeket játékosan ismertesse meg a régészek munkájával, miközben sok új érdekes információt szerezhetnek Földünk több száz millió évvel ezelőtti állatvilágáról.

Három foglalkoztató sátor áll a gyerkőcök rendelkezésére, melyekben animátorok segítik a fiatalokat. Az egyik sátorban egy ingyenes mini ásatás került kialakításra, ahol az ifjú paleontológus-növendékek kiáshatják „saját” dinoszaurusz fosszíliájukat, és közben a szerencsések érdekes kincsekre bukkanhatnak a homokozóban.

Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon milyen színűek lehettek a dinoszauruszok, ugyanis erre bizonyítékot találni még a szakembereknek sem egyszerű feladat. A legkisebbeknek egy külön sátorban lehetőséget biztosítanak arra, hogy saját elképzeléseiket papírra vessék. Ráadásul a színezéshez minden szükséges kelléket biztosítanak, hogy minél szebb és fantáziadúsabb alkotások születhessenek. Mindenkinek, aki az Ajándékboltban felmutatja az adott napra érvényes gyermek belépőjegyét, 1 db kifestő lapot adnak ajándékba. A színezők hiányzó darabjait pedig szintén az Ajándékboltban vásárolhatják meg.*

A harmadik sátorban gipszbe öntött dinócsontváz kivésésére van lehetőség, melyet az Ajándékboltban szerezhetnek be.* Az óvatos és aprólékos munka során megismerkedhetnek a gyerkőcök a régészkedéshez szükséges eszközökkel, miközben kézügyességüket is fejleszthetik. Miután minden csont épségben a felszínre került, már csak össze kell állítani a csontvázat, melyet természetesen haza lehet vinni.

Lehetőség van különleges emlékfotót készíteni egy félelmetes T. rex társaságában, a legbátrabbak pedig kipróbálhatják, hogy milyen dinoszaurusz háton lovagolni.


* Kérjük, az aktuális árakról érdeklődjenek az Ajándékboltban!

Cím: 8200 Veszprém, Kittenberger Kálmán u. 17.
Nyitva tartási időszak: Szezonálisan
Fizetési lehetőségek:
  • Bankkártya / hitelkártya
  • Csak készpénzfizetési lehetőség
  • Széchenyi Pihenőkártya

Szezonálisan, részletekről érdeklődjenek a Veszprémi Állatkert honlapján.

EGYÉNI                                               FT/FŐ

Gyermek (2-18 éves korig)                  2300 Ft

Baba (3 éves kor alatt)                          200 Ft

Diák (18 éves kor felett)                       2400 Ft

Felnőtt                                                  3300 Ft

Nyugdíjas                                              2400 Ft

Támogatói jegy                                     5000 Ft

 

KOMBINÁLT

Családi belépő 2 felnőtt + 1 gyermek    8200 Ft

További gyermekenként (max. 4 fő)      2000 Ft/fő

 

CSOPORTOS 

(KATEGÓRIÁNKÉNT 15 FŐTŐL)        FT/FŐ

Óvodás                                                  660 Ft

Gyermek (2-18 éves korig)                  2000 Ft

Diák (18 éves kor felett)                       2000 Ft

Felnőtt                                                  3000 Ft

Nyugdíjas                                             2000 Ft


Az árak tájékoztató jellegűek. Kérjük, hogy látogatása előtt az aktuális jegyárakról érdeklődjön a veszpzoo.hu oldalon, vagy a +36 30/699-0870-as telefonszámon.