Aktualitások

Döntőben az EDEN pályázaton


Döntőben az EDEN pályázaton

A Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. a legjobb 5 pályázó közé került a „Magyarország legígéretesebb kulturális úti célja” címet viselő pályázatán „Kiváló Európai Desztinációk” – „European Destinations of Excellence'' (EDEN) témában. Bővebben Rövidebben

A Magyar Turisztikai Ügynökség által koordinált 2016/2017-ben kiírt pályázat témája a kulturális turizmus volt, amelynek keretében Magyarországon „Vidéki MÚZSA kerestetik – Műemlékek, Úti célok, Zseniális Attrakciók" címmel választották ki a legjobb desztinációt.

A pályázaton több fontos partnerrel együttműködve indultunk és alakítottunk ki hívogató csomagajánlatokat a négy évszaknak és több célcsoportnak megfelelően, Veszprémi múzsák: az örök nő négy arca – Múz(s)eális kalandok a királynék városában és a Bakony-Balaton térségben címmel.

Közreműködő partnereink voltak:

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, Zirc Városi Önkormányzata, Ciszterci Látogatóközpont Kft., Herend Város Önkormányzata, Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt., Művészetek Háza Veszprém, Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ, Veszprémi Ünnepi Játékok Közhasznú Nonprofit Kft., Veszprémi Turisztikai Egyesület, Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft., Balaton Best Térségi Turisztikai Nonprofit Kft., Balatonalmádi Turisztikai Egyesület, Tihanyi Legenda Közhasznú Nonprofit Kft.

A pályázatok elbírálása a Magyar Turisztikai Ügynökség mint kedvezményezett szervezeti keretei között zajlott le. A formai és többlépcsős szakmai értékelést a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Miniszterelnökség Kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkársága és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért felelős államtitkársága érintett képviselője által felállított értékelő csoport végezte. Az értékelés során sor került a pályázó térségek helyszíni meglátogatására is. A tizenhét pályázóból öten kerültek a döntőbe, Veszprém mellett Gyula, Pécs, Székesfehérvár és a Felső-Tisza-vidék kapott meghívást a szakmai záró konferenciára. A végleges döntést 2017. szeptember 15-én a Pesti Vigadóban a záró konferencián hozta meg egy döntőbizottság, amely turisztikai szakemberekből és turisztikai szakmai szervezetek képviselőiből állt.

Megosztott első helyezett lett az Irány Pécs Nonprofit Kft. - KULTÚR(K)ALAND és a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. - Tündérmező öröksége - Középkori templomok útja a Felső-Tisza-vidéken című pályázata.

A pályázaton az első ötbe került desztinációként az elismerő oklevél mellett, Veszprém városának a következő évben a Magyar Turisztikai Ügynökség segítséget nyújt marketingeszközeinek fejlesztéséhez 500.000 Ft értékben. A Veszprémről és térségéről készült csomagajánlatok megjelennek az eden.itthon.hu micro-site-ján, ahol link segítségével el lehet majd jutni a térség önálló honlapjához is. 

Cím: Veszprém