Aktualitások

"EGY SZAKÁCS, EGY VIDÉKI HÁZ, EGY FÉNYKÉPEZŐGÉP"


"EGY SZAKÁCS, EGY VIDÉKI HÁZ, EGY FÉNYKÉPEZŐGÉP"

Emlékek Íze címmel indított gasztroblogot Neubauer Judit. Családi receptek, vidéki élet, hagyományok, ízek Veszprémre, a Bakonyra és a Balaton-felvidékre koncentrálva... Olvassák heti rendszerességgel frissülő új bejegyzéseit! Bővebben Rövidebben

Neubauer Judit neve ismerős lehet a gasztonómia iránt érdeklődőknek, hiszen 2011-ben Pest szívében megnyitotta saját bisztróját. Az idei évtől kezdve pedig elindította saját gasztroblogját, Emlékek Íze (a blog angolul is elérhető "Taste of Memories") címmel, amelyben hétről hétre hozza el számunkra különlegesebbnél különlegesebb receptjeit.

Judit receptjeit és bejegyzéseit ezentúl nálunk is olvashatja.


"Egy szakács, egy vidéki ház, egy fényképezőgép.
Ezzel a szlogennel indítom útjára az Emlékek Íze blogot, amely reményeim szerint egy tágas, beszélgetésre, főzésre és eszegetésre hívogató konyha lesz Veletek, ahol időről-időre összetalálkozhatunk. Talán már ismerjük is egymást. Neubauer Judit vagyok, világjáró, javíthatatlan élet- és ételimádó, a szakácsművészet, az ételfotózás és az írás szerelmese.

Provence-ban, Franciaországban indult minden, [...] úgy döntöttem, hogy követem az álmaimat, bárhová is vezessenek. Visszaültem az iskolapadba, elvégeztem a szakácsképzést, aztán a Lenôtre Akadémia kihelyezett oktatásán szereztem diplomát. A New York-i French Culinary Institute-nál a kézműves kenyerek témájába merültem el nyakig. Végül győzött a főzés, de a kenyerek állandó szereplésével. [...] Spanyolországba költöztem, ahol újabb otthonra leltem Andalúziában. Elvarázsoltak a spanyol ízek, a narancsfák, a piacok...

Itthon viszont várt rám valami már évek óta [...]. Egy vidéki ház egy kis bakonyi faluban, 1500 négyzetméternyi gyümölcsös, ugyanennyi szántó és a közel százéves gyümölcsfák... Régi receptek után kutatok, miközben új életet lehelünk a régi házba és lépésről-lépésre megtanuljuk, hogy mit jelent a földdel, a természettel összhangban élni, főzni és természetesen enni.
A blog erről az új életről szól. Vidékről, elfeledett és újra felfedezett hagyományokról, ételekről, ízekről, amelyek emlékeket idéznek fel és teremtenek meg újra. Utazunk időben és térben, csodaszép tájakon, közben főzünk, eszünk, beszélgetünk."


  

Legfrissebb blog bejegyzés:

Mit kezdek a csenddel - rebarbaratorta

​​Neubauer Judit hetente érkező grasztoblogjának legújabb bejegyzését olvashatja. 

     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Honlap: http://emlekekize.hu/