Aktualitások

Egy újabb csinos orrszarvú hölggyel bővült a Veszprémi Állatkert


Egy újabb csinos orrszarvú hölggyel bővült a Veszprémi Állatkert

A 10 éve Veszprémi Állatkertben élő Pablohoz, egy csinos orrszarvú hölgy csatlakozott. Makoubu, a 22 éves orrszarvú tehén a hollandiai Beekse Bergen szafari parkból került a Veszprémi Állatkertbe az európai fajmegőrző tenyészprogram keretében. Bővebben Rövidebben

A több tonnás konténert egy 40 tonnás óriásdaru segítségével emelték le a szállító járműről és helyezték be az orrszarvú ház bejárata elé.

Az állatok összeszoktatása fokozatosan történik majd, ezért Makoubu néhány napig az új orrszarvúházban tölti idejét, hogy minél könnyebben hozzászokjon az itteni környezethez, társaihoz és gondos állatápolóihoz.

A Veszprémi Állatkert első szélesszájú orrszarvúja 2007-ben érkezett Pablo személyében, aki a több mint 2 és fél tonnájával az Állatkert talán legikonikusabb lakója. Pablo 1977-ben született az amerikai San Diego-i Állatkertben, idén ünnepli 40. születésnapját.

2010. tavaszán ékezett hozzá két szélesszájú orrszarvú tehén, Rebeka és Naruna az Észak- Németországi Hodenhagen melletti szafari parkból. Majd 2014. májusában lett az Állatkert lakója, Rafiki, a fiatal tenyészbika.

Makoubuval együtt Magyarország legnagyobb 5 főből álló orrszarvú csapata a Veszprémi Állatkertben látható. 


Pablo 10 éve a Veszprémi Állatkert lakója

Pablo sok szempontból Állatkertünk egyik legkülönlegesebb lakója. 2007-ben érkezett hozzánk, mint a Veszprémi Állatkert első szélesszájú orrszarvúja. 1977-ben született a San Diego-i Állatkertben, idén szeptemberben tehát már 40-edik születésnapját ünnepli.
Rendkívüli természetével, barátságos viselkedésével és tiszteletet parancsoló megjelenésével hamar a látogatók egyik kedvencévé vált, mára pedig már talán mondhatjuk, hogy a Veszprémi Állatkert legikonikusabb alakja.
Hogy ne érezze magát egyedül, folyamatosan új társakat kap, Rebeka és Naruna, két szélesszájú orrszarvú tehén 2010 óta színesíti Pablo, és a látogatók mindennapjait. 2014 óta Rafiki, a fiatal tenyészbika is nálunk található, valamint Makoubu, a 22 éves orrszarvú tehén is csatlakozott hozzájuk, így jelenleg a Veszprémi Állatkertben található Magyarország legnagyobb, öt fős orrszarvú csapata.

Pablo és társai minden nap láthatóak Magyarország legnagyobb Szavanna kifutóján, melyet hamarosan nyári videósorozatunk keretében is részletesen bemutatunk.

Cím: 8200 Veszprém, Kittenberger u. 17.