Helyek

Fenyves Malom


Fenyves Malom

A Fenyves Malom (volt Budai-Pozsgay malom) Veszprém egyetlen, nem középkori eredetű vízimalma, melynek malomszerkezetei az elmúlt évszázad történelmi viharait, tulajdonos-, és funkció-váltásait is túlélték. Bővebben Rövidebben

A malom 1846. január 1-jén kezdte meg a működését, és egészen az 1952-es államosításig üzemelt. A malmot Veszprém városa építtette.

Cél a malom teljes felújítása, működőképessé tétele, melyen keresztül bemutató őrléseket is szeretnének majd tartani a látogatók számára.
Terveik között szerepel egy interaktív kiállítás létrehozása malomtörténeti eszközökből, használati tárgyakból, melyeket a látogatók a helyszínen kipróbálhatnak.

A Fenyves Malom Múzeum (Veszprém, Fenyves u. 65.) előreláthatóan 2020 augusztus végétől -a felújítás alatt is - fogad látogatókat, idegenvezetéssel egybekötve, előzetes bejelentkezés alapján. A múzeumban megtekinthető a malom teljes gépészete, és korabeli használati tárgyak, amelyeket a látogatók ki is próbálhatnak.
Jelentkezéseket már fogadnak a fenyvesmalom@gmail.com címen, vagy Facebook üzenetben a Tamás Péter malomrestaurátor oldalon.

Cím: 8200 Veszprém, Fenyves utca 65.
E-mail: fenyvesmalom@gmail.com
Fizetési lehetőségek:
  • Csak készpénzfizetési lehetőség

A malom előzetes bejelentkezés alapján látogatható (Jelentkezés a fenyvesmalom@gmail.com címen vagy Facebook üzenetben a Tamás Péter malomrestaurátor oldalon.).