Helyek

Fenyves Malom


Fenyves Malom

A Fenyves Malom (volt Budai-Pozsgay malom) Veszprém egyetlen, nem középkori eredetű vízimalma, melynek malomszerkezetei az elmúlt évszázad történelmi viharait, tulajdonos-, és funkció-váltásait is túlélték. Bővebben Rövidebben

A malom 1846. január 1-jén kezdte meg a működését, és egészen az 1952-es államosításig üzemelt. A malmot Veszprém városa építtette.


A Fenyves Malomban 2021. október 1. napján interaktív malomtörténeti kiállítás és játszószoba nyílt, amely keretében idegenvezetéssel egybekötött malomtúrán várják az érdeklődőket. A látogatók a kézimalmokon kipróbálhatják az őrlés nehézségeit, szitálhatnak, mázsálhatnak, malomkövet élezhetnek, guríthatnak, és kis zsákokban haza is vihetik a lisztet. A kicsiket külön játszószoba várja.

A malom jelenleg előzetes bejelentkezés alapján látogatható. Bejelentkezés a fenyvesmalom@gmail.com e-mail címen, vagy a 06704554134 telefonszámon.
 

Cím: 8200 Veszprém, Fenyves utca 65.
E-mail: fenyvesmalom@gmail.com
Fizetési lehetőségek:
  • Csak készpénzfizetési lehetőség

A malom előzetes bejelentkezés alapján látogatható (Jelentkezés a fenyvesmalom@gmail.com címen vagy Facebook üzenetben a Tamás Péter malomrestaurátor oldalon.).