Programok

Frissen a gazdától - "ahogy szereted"


Frissen a gazdától - "ahogy szereted" (2019.05.09 09:00 - 2019.05.19 12:00)

A Malomkert Sörház csapata újabb tematikus héttel gazdagítja Veszprém város mindennapjait. Fogásaikat a magyar mezőgazdasági piac minőségi alapanyagaiból és fűszernövényeiből állították össze, melyek jótékony élettani hatásokkal rendelkeznek. Bővebben Rövidebben

KÍNÁLATUK:

Levesek
Nagykunsági szürkemarha gulyás, kézi csipetkével
Pomázi eperkrémleves citromfüves, házi túrógombóccal
Fertődi galambleves – húsával töltött derelyével

Előételek
Nemesvámosi sajtok
Bakonyi füstölt húsválogatás mangalicából
Hideg kerti javak vegyesen összeválogatva
Kenceficék: kacsazsír, tepertőkrém, padlizsánkrém, házi körözött, paprikakrém – választható pékáruval (aszalt paradicsomos házi kenyér/napraforgómagos házi kenyér/házi édes kalács)

Főételek
Konfitált mangalica oldalas BBQ szósszal/fokhagymás szósszal
Mangalica tarja konfitálva fokhagymásan, sous vide-olt mangalica tarja lecsóval
Kisvárdai tanyasi csirkemell grillezve, burgonyaköntösben
Csirkecombfilé rántva/paprikásan
Tapolcai pisztráng füstölve/egészben sütve
Nyúlcomb vadasan/párolva/panko morzsában sütve
Monoszlói szürkemarha lábszár pörkölt/pacal/velős pacal
Kabhegyi muflon steak/tatár beefsteak
Tekeresvölgyi grillsajt
Csőben sült zöldségek

Köretek
Olaszfalui tócsi
Párolt gombás köles
Csicseriborsós árpa
Petrezselymes parázsburgonya/ steakburgonya
Rizottó választható zöldséggel: parmezános, spárgás, zöldborsós, gombás
Vajas galuska
Nyírségi csírásgaluska juhtúrós/káposztás (sztrapacska)
Blansírozott, grillezett zöldségek
Friss fejes saláta ecetesen/szalonnás tejföl öntettel
Burgonyapürék választható ízben: zöldborsós, céklás, sárgarépás

Desszertek
Rétes: tökös-mákos/ meggyes-túrós
Cserépedényben sült epres-rebarbarás pite
Tihanyi levendulatorta
Mousse, fagyi, friss gyümölcs

Néhány előnyben részesített alapanyag, mellyel a „Frissen a gazdától” hetük alatt találkozhat:

Himalája só - Ételeiket Himalája sóval ízesítik, amely több millió éves napfényt és energiát tárolva magában jótékony élettani hatással járul hozzá séfük remekeihez.

Szegedi fűszerpaprika –A magyar konyha jó híre és remek fogásainak Szegedről beszerzett királynőjével nyújtanak aromával teli élményeket, amely fűszer formájában is megőrzi a provitaminokat, sőt az őrleményben lévő magolaj antioxidáns hatása biztosítja a frissesség érzetét.


Makói hagyma – Hungaricumunk vezénylésével készítik fogásaikat, amelyet kizárólag erről a területről utaztattak, hogy egyedi aromájával éreztetni tudják Vendégeik részére a különbséget.

Olívaolaj – A rengeteg zsírsavat és fontos vitaminokat tartalmazó olajjal segítik Vendégeik egészségmegőrzését, antioxidáns hatásával pedig segít a bőr, haj, köröm szépítésében.

Kókuszolaj – A konyhában és szépségápolásban közkedvelt kókuszolaj társaságában mennyei fogásaik remekeit élvezhetik Vendégeik, sőt fogyasztó hatásának köszönhetően diétázók részére kifejezetten ajánlják.

Tökmagolaj – Az irdatlan mennyiségben előforduló rákellenes oldat zamatos íze nemcsak gasztronómia élmény, hanem egy igazi vitaminbomba, nem véletlenül hívják zöld aranynak.

Kurkuma – A fűszerpolcok csodaszereként ismert, kollagén termelődés fokozását elősegítő alapanyagként jelenik meg konyhájuk széles palettáján. A hatékony gyógyír serkenti az immunrendszeri védelmet, jellegzetes, egyedi íze pedig eklektikussá teszi ételeinket.

Kacsazsír - A kacsazsírban lévő linolénsav támogatja a vesék optimális működését, emellett fontos szerepet játszik a kalcium felszívódásában. Magas szelén és cink tartalmának köszönhetően immunrendszer erősítő hatása mellett zamatos íze maradandó élményeket ajándékoz.

Cím: 8200 Veszprém, Fenyves utca 15.
Esemény időpontja:2019.05.09 09:00 - 2019.05.19 12:00
Szervező neve: Hotel Historia Malomkert
Szervező címe: 8200 Veszprém, Fenyves u. 15.
Szervező tel.: +36 88 579 230
Szervező E-mail: info@hotelmalomkert.hu
Szervező Weboldal: http://www.hotelmalomkert.hu/