Programok

Óváros téri korcsolyapálya


GIRO D’ITALIA – RÓZSASZÍN FÉNYEK ÉJSZAKÁJA VESZPRÉMBEN (2020.01.30 17:00 - 22:00)

Január 30-án elkezdődik a visszaszámlálás – onnantól számítva 100 nap múlva rajtol el Budapestről az idei Giro d’Italia kerékpáros körverseny. Ennek alkalmából egy jókedvű, korcsolyázós programra invitálunk mindenkit Veszprémbe, az Óváros téri korcsolyapályára. Bővebben Rövidebben

A hangulatról a Méz Rádió gondoskodik. Lesz zene, korcsolya, forralt bor, és a Giro d’Italia idei magyar részvétele alkalmából rózsaszín fényárba borul Veszprém belvárosa.

A fények 17 órakor gyúlnak ki, s világítanak egészen 21 óráig.

Mi is a Rózsaszín Fények Éjszakája?

Az épületek megvilágítása, 100 nappal a Giro d’Italia rajtja előtt, tradíció. Ilyenkor az útvonal városai közül számos helyszínen egy-egy város, település jelentős épületét világítják meg rózsaszínűre.
Mint az köztudott, a Giro d’Italia idén május 9-11. között Magyarországról rajtol.
A versenyzők Budapestről indulnak és a háromhetes kerékpáros körverseny első három szakaszára hazánkban kerül sor Budapest, Esztergom, Győr, Székesfehérvár, Keszthely és Nagykanizsa érintésével, hogy csak a legnagyobb településeket említsük. A mezőny tulajdonképpen már május 7-én délután bemutatkozik, amikor a budapesti Hősök terén kerül sor a csapatbemutatóra. A Nagy Rajt, a Grande Partenza felvezető eseményei közül ebben az esztendőben az első jelentősebbre január 30-án kerül sor a Városligeti Műjégpályán, a Nemzeti Sportügynökség szervezésében, olimpiai bajnokok, sportolók részvételével. Kovács Ágnes, Kiss Gergely, Kovács István és Szávay Ágnes is ott lesz a Műjégen, a magyarországi központi rendezvényen, amely kapcsán a Puskás Ferenc Stadion és a Vajdahunyadvár is díszkivilágítást kap. Az útvonalon lévő települések közül Olaszországban, és természetesen Magyarországon is sok város bekapcsolódik ebbe a szép kezdeményezésbe, így Budapesten kívül hazánkban még 17 város egy-egy emblematikus épülete pompázik majd rózsaszínben, amely a Giro d’Italia hivatalos színe.

Veszprém is részt vesz a kezdeményezésben a Városháza, a Tűztorony és a korcsolyapálya kivilágításával, hiszen a 3. magyarországi futam május 11-én városunkon is áthalad majd.

Cím: Veszprém, Óváros tér
Esemény időpontja:2020.01.30 17:00 - 22:00
Szervező neve: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata
Szervező címe: 8200 Veszprém, Óváros tér 9.
Szervező tel.: +36 88 549 241
Szervező Weboldal: http://www.veszprem.hu