Helyek

Gizella-kápolna
Gizella-kápolna

A valaha kétszintes palotakápolna – feltételezések szerint püspöki vagy királyi magánkápolna – 13. századi bizánci stílusú apostoli freskói Magyarországon a legrégebbiek közé tartoznak; boltozati zárókövei is egyedülállóak. Bővebben Rövidebben

Az épület a korai gótika jegyeit hordozza magán. Az alsó-kápolna északi falán található, apostolokat ábrázoló freskók egykorúak az épülettel és bizánci hatásúak. A felső-kápolnából fennmaradt az északi fal a boltozatokat hordó támkötegekkel, fölöttük a boltindításokkal és diadalívpillér-fejezetein tizenegy sárkányfigurával. A 18. században a püspöki palota építésekor a kápolna alsó szintjét újjáépítették és barokk stílusú elemekkel gazdagították.

Tekintse meg a helyszínt gömbpanorámás felvételünkön is!

Cím: 8200 Veszprém, Vár utca 16.
E-mail: info.boldoggizella@gmail.com
Telefonszám: +36 88 426 095
Nyitva tartási időszak: Május 6 - Október 31.
Fizetési lehetőségek:
  • Balatoni Korona
  • Csak készpénzfizetési lehetőség

Május 6. és október 31. között naponta 10-18 óráig 

November 1-jétől május 5-ig előzetes telefonon (+36 88 426 095) vagy e-mailen (info.boldoggizella@gmail.com) történő bejelentkezéssel látogathatók a műemléképületek és a kiállítások.

Belépőjegy, mely a Gizella-kápolna és a Szent György-kápolna megtekintésére jogosít:
Felnőtt: 1900 HUF
Diák/Nyugdíjas: 950 HUF

Szentháromság jegy, mely valamennyi intézmény és kiállítás megtekintésére jogosít: (Érseki Palota, Gizella-Kápolna, Szent György-kápolna, Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény)
Felnőtt: 3400 Ft
Diák/nyugdíjas:1700 Ft
Családi jegy, amely valamennyi intézmény és kiállítás megtekintésére jogosít: 3500 Ft