Helyek

Gulya-dombi kilátó


Gizella királyné kilátó

A Gizella királyné kilátóról csodálatos panoráma nyílik a Benedek-hegyre, a Várra, a Szent István völgyhídra, a Bakony-hegység második legmagasabb csúcsára, a Papod-hegyre és a Csatár-hegyi kilátóra. Bővebben Rövidebben

A Gulya-dombi parkerdőben található "nagy kilátóról" csodálatos panoráma nyílik a Benedek-hegyre, a Várra, a Szent István völgyhídra, a Bakony-hegység második legmagasabb csúcsára, a Papod-hegyre és a Csatár-hegyi kilátóra.

Közvetlenül Veszprém melletti körülbelül 77 hektáros erdőterületen tanösvény, sportpályák, játszóterek, kilátó, futó-, szánkó-, lovagló-, kerékpáros-, torna-, kutyafuttató pályák várják a pihenni, sportolni vágyó közönséget.

Megközelíthetőség: A parkerdőbe és az állatkertbe gépkocsival vagy autóbusszal érkezők a Parkerdő déli oldalán kialakított parkolót használhatják. A kerékpárosok számára még egy földút is rendelkezésre áll, amely a körgyűrűről ágazik le a Laczkó-forráshoz. Gyalogosan a Betekints-völgyben vezető út felől lehet a parkerdő területére eljutni.

Érdeklik a kilátók? - Tekintse meg Veszprém város többi kilátóját is!

Szent Miklós-szeg (volt Kálvária-domb)

Az ezer éves városrész, a Szent Miklós-szeg dombján helyezkedett el az iparosok és kereskedők védőszentjéről elnevezett Szent Miklós templom, melynek újonnan feltárt romjait és környezetét 2006. májusában adták át. A volt Kálvária-domb tetejéről az Eötvös Károly Megyei Könyvtárat, a Színészházat és az egyetemi városrészt láthatjuk.

Bővebben...

Tűztorony

A 48 méter magas torony Veszprém egyik jelképe, melyet eredetileg őrtoronynak szántak, majd tűzfigyelési célokra építettek újjá. Csigalépcsőit megmászva a körerkélyről felejthetetlen kilátás tárul elénk Veszprém városrészeire. Kertjében a Veszprémi Pantheont tekinthetjük meg.

Bővebben...

I. István király és Gizella királyné szobra

A Vár utca végén emelkedő kilátóbástyánál áll az első magyar királyi pár, Szent István király és Gizella királyné szobra, mely Veszprém szimbólumává lett. Innen a Szent István völgyhidat, a felújított Séd-völgyet és a Benedek-hegyet, valamint a Bakony vonulatait is kiválóan láthatjuk.

Bővebben...

 

 

Cím: Veszprém, Veszprémvölgyi utca 44, 8200 Magyarország