Aktualitások

Hamarosan új arculatot kap az Európa Kulturális Fővárosa projekt


Hamarosan új arculatot kap az Európa Kulturális Fővárosa projekt

A meghívásos pályázat kiírásában EKF projektünk már az új nevével, Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosaként jelenik meg, ezzel is tovább hangsúlyozva a város és a Balaton régió együttműködésének fontosságát. Bővebben Rövidebben

„A pályázati szakaszban született EKF arculat körülbelül két éve készült el. Sok víz lefolyt azóta a Séd-patakon, túljutottunk több pályázati fordulón, majd végül elnyertük az Európa Kulturális Fővárosa címet.
2018 decembere óta a háttérmunkákra koncentrálunk, építjük csapatunkat, kialakítjuk szervezetünk struktúráját, a beruházások, programok és kommunikációnk stratégiáját. Úgy érezzük, hogy a sikeres jövőbeni kommunikációnak az előfeltétele az, hogy arculatunknak alkalmasnak kell lennie a következő 5 év fejlesztéseit és programjait megjeleníteni. 
A pályázók személyéről a Veszprém-Balaton 2023 szakmai csapata döntött. A kiválasztási folyamatban olyan jelölteket kerestünk, akik képesek nagy arculati rendszerekben gondolkodni, vagy van kulturális területen szerzett tapasztalatuk. Külön öröm, hogy a régióból is sikerült pályázókat találnunk.” – mondta Mészáros Zoltán, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója.  

A pályázók névsora

De-Form – Portfólió  // Behance 
Graphasel – Portfólió  // Behance
Hidden Characters – Portfólió // Behance 
Juliushard – Portfólió // Facebook 
Mesterházy Ákos – Portfólió
Peltan-Brosz – Portfólió // Behance
Tóth Andrej – Portfólió

A zsűri tagjai: 

Gerhes Gábor a zsűri elnöke – Munkácsy díjas képzőművész, egyetemi oktató 
Farkas Anna – tervezőgrafikus // Portfólió
Laki Eszter – grafikus, a studio NUR art directora // Portfólió
Hegyeshalmi László – képzőművész, a Veszprém EKF pályázat Művészeti Tanácsának tagja, a Művészetek Háza Veszprém igazgatója  
Can Togay János – filmrendező, kulturális diplomata, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt művészeti és kreatív tanácsadója. 

A pályázókat illetve a zsűri tagjait  már bemutatták Facebook, illetve Instagram oldalukon.
Facebook: Veszprém 2023 Európa Kulturális Fővárosa
Instagram: 2023veszprem

A meghívásos pályázaton való részvételt a jelöltek 2019. augusztus 23-ig igazolhatták vissza, míg a pályázati anyagot 2019. szeptember 23-ig kell elkészíteniük. Az anonimizált formában leadott pályázatokat a szakmai zsűri értékeli, a nyertes munkát október elején publikálják. 

Forrás: 2023veszprem.hu

Cím: Veszprém
E-mail: info@2023veszprem.hu
Honlap: http://2023veszprem.hu