Helyek

Harmat utcai kilátó


Harmat utcai kilátó

„A háború után a természetjárás mozgalommá, egyfajta társadalmi szerveződéssé alakult át. Ekkor a kilátók turista célokat szolgáltak, és ebben az időszakban nem is épültek újabb létesítmények, inkább a meglévőket fejlesztették. " Bővebben Rövidebben

Amikor felépült a Húszemeletes, a tetején pár évig üzemelt egy panoráma kávézó szökőkúttal, aztán később ez is megszűnt. A mai félemelet tetején is rövidebb ideig működött egy kilátóterasz, de azt is beszüntették. 

Szerencsére a Harmat utcai, az Árva utcai kilátópont a mai napig megvan, előbbihez később padokat is helyeztek, az utóbbi még kialakításra szorul. 

A Harmat utcai kilátó különlegessége, hogy a Veszprémi Vár sziluettjét és a Viaduktot ugyanazon pontról szemlélhetjük. Így egy helyen kaphatjuk lencsevégre Veszprém két legismertebb szimbólumát.

Megközelítése egyszerű, a belvárosból a Dózsa György utcán a Viadukt felé haladva elérjük a Dózsa György utca - Harmat utca kereszteződést, ahol jobbra fordulunk, majd az Y irányban kétfelé elágazó Harmat utcán balra fordulunk, az utca végén találjuk meg a kilátópontot padokkal.

 

Cím: Veszprém, Harmat utca