Idegenvezetés


Idegenvezetés

Csoportjával Veszprémbe tervez látogatást? Profi idegenvezetőt keres? Forduljon bizalommal a Tourinform Veszprém munkatársaihoz a veszprémi idegenvezetés megszervezésével kapcsolatban! Bővebben Rövidebben

Irodánk foglalkozik idegenvezetés-közvetítéssel. A szolgáltatás megrendeléséhez kérjük, töltse ki online megrendelősablonunkat, és tájékozódjon a különjárati autóbuszok parkolásával kapcsolatosan az alábbi «linken».

Érdemes a látogatás előtt legalább 5 munkanappal megrendelni a szolgáltatást.

Az Óváros tér és a Vár látnivalóinak megtekintése kb. 1,5-2 órát vesz igénybe (séta, látnivalók megtekintése kívülről), ennek díja magyar nyelv esetén Br. 11.000 Ft, angol és német nyelv esetén Br. 14.000 Ft.

További nyelveken (pl. olasz, orosz, francia) is tudunk idegenvezetőt szervezni a városnézésre.

Hasznos információk az idegenvezetés előtt:
Busszal való érkezés esetén a különjárati autóbusz az utasok le- és felszállásának idejére (max. 5 perc) ideiglenesen várakozhat a Vörösmarty Mihály téren található megállóhelyen (felfestett sárga útburkolati jel, buszmegálló táblával jelölve, GPS koordináták: Szél.: 47° 5' 25.5" N / Hossz.: 17° 54' 46.9" E).  melytől 10 perces sétára található az óváros és a Vár. 
A Vár ingyenesen látogatható, azonban a benne lévő művészeti galériák és egyházi kiállítóhelyek mindegyikén külön kell jegyet váltani. 
Az idegenvezetés díja nem tartalmazza a kiállítóhelyek belépőjegyárait! 
35 főnél nagyobb csoport esetén már két idegenvezetőt javasolunk.

A Várban lévő attrakciókról, belépőjegyárakról és nyitva tartásokról honlapunk Helyek menüpontjában tájékozódhat.

Kérjük figyelembe venni, hogy az egyházi kiállítóhelyek (Székesegyház, kápolnák) csak szezonálisan tartanak nyitva: május-október, az év egyéb időszakában csak előzetes bejelentkezéssel látogathatók. A Magyar Királynék és Koronázó Püspökök nyomában elnvezésű séta csak az egyházi kiállítóhelyek nyitva tartási idejére rendelhetők, ezekről az alábbi linken tájékozódhat: «Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ»

Veszprém egyik érdekessége a Veszprémvölgyi sétaút. A sétaút 3,5 km hosszú, azonban részleges megtekintése is élménydús. A Várhoz való közelsége miatt ajánljuk a Szerelem-sziget, a Margit-romok és Margit tér részt.
További információ: www.veszpremvolgy.hu

A Vár egyik attrakciója  a Szaléziánum - Érsekségi Turisztikai Központ, ami több mint 1000 m2-en várja a látogatókat, elsősorban egyházi látnivalókkal. 
Néhány érdekessége: ostyasütő műhely, gyógynövényes kert, hegedűkészítő műhely, vetítőterem, könyvesbolt, kávéház, barokk enteriőr kiállítás, gyermekfoglalkoztató (előzetesen szakvezetés is kérhető, igény esetén ajánljuk az idegenvezetés után meglátogatni a központot.)
További információ: www.szalezianum.hu

Az idegenvezetéssel kapcsolatos további kérdés esetén kérjük, látogassa meg folyamatosan frissülő turisztikai honlapunkat a www.veszpreminfo.hu-t, vagy keressen minket elérhetőségeinken, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.

Szeretettel várjuk Önöket a királynék városában!

Várjuk szíves megrendelését a városnézésre, melyet írásban igazolunk vissza az idegenvezető nevével és mobilszámával.

Havi rendszerességgel garantált és tematikus városnézéseket is szervezünk. Az időpontokról és árakról itt olvashat.

Szeretettel várjuk programjainkon!

Cím: 8200 Veszprém, Óváros tér 2.
E-mail: info@veszpreminfo.hu
Telefonszám: +36 88 404 548
Honlap: http://www.veszpreminfo.hu