Aktualitások

Idén is megrendezik a francia gasztronómia népszerűsítésének napját


Idén is megrendezik a francia gasztronómia népszerűsítésének napját

2016. március 21-én 5 kontinensen 1500 séf egy vacsora formájában tiszteleg majd a francia konyha kiválósága előtt. A Chianti Étterem, egyetlen vidékiként, ezúttal is részt vehet a Goút de France-on! Bővebben Rövidebben

5 KONTINENS - 150 ORSZÁG -  1000 SÉF

2016. március 21-i  Goût de France - Good France elnevezésű ünnepi esemény keretében a világ különböző pontjain, kimagasló minőségű Top éttermek felkért séfjei több fogásos menüt készítenek el, így tisztelegve a francia konyha változatossága, közös értékei és a 2010 óta az UNESCO világörökségi listáján szereplő francia étkezés előtt. Az esten a Föld 5 kontinensének 1000 étterme vehet részt!

A CHIANTI  CSAPATA BÜSZKE RÁ, HOGY A RÉSZTVEVŐ 9 MAGYAR ÉTTEREM KÖZÜL EGYEDÜLI VIDÉKIKÉNT SZEREPELHET!

"GOÛT DE FRANCE"- FRANCIA VACSORA EST
CHIANTI ÉTTEREM - 2016. március 21., 18:30 (HÉTFŐ)

A szervezők szeretettel várnak mindenkit erre a különleges estre!

A francia gasztronómia és turizmus népszerűsítésére tavaly született kezdeményezést Auguste Escoffier francia séf 1912-ben megvalósított ötlete ihletette, miszerint egy időben ugyanazt a francia vacsorát szolgálják fel az egész világon. Akkor több mint 4 ezer meghívottat láttak vendégül a világ 37 éttermében, Párizstól Bombayig (Mumbai), Londontól Jokohamáig. Az ötlet sikeres volt, ezért elhatározták, hogy minden évben hasonló vacsorát szerveznek. Az a terv azonban az első világháború kitörése miatt meghiúsult.A tavaly indult Gout de/Good France vacsora keretében nem egy előre meghatározott menüt kell a séfeknek kínálniuk, hanem a francia recepteket kell előtérbe helyezniük, amelyekhez francia borokat és pezsgőket párosíthatnak.

Alain Ducasse vezetésével a legnagyobb francia séfekből (Raymond Blanc, Paul Bocuse, Guy Savoy, Thierry Marx, Joel Robuchon és Stéphanie Le Quellec) álló bizottság 150 országban 1500 éttermet választott ki a jelentkezők közül, amelyek között a háziasabb jellegű vendéglőktől a gasztronómiai különlegességeket kínáló éttermekig szerepelnek vendéglátóhelyek. A menük ára változó, a bevétel öt százalékát az éttermek egy helyi, az egészséget és a környezetet védő civil szervezetnek utalják át.

A vacsorákat a 150 francia nagykövetség közreműködésével rendezik meg minden országban. Franciaországban több mint kétszáz étterem csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek résztvevői 45 százalékban európai séfek, 10 százalékban pedig afrikai vendéglátóhelyek.

A Gout de/Good France hivatalos honlapja szerint Magyarországon kilenc helyen várják március 21-én francia menüvel az érdeklődőket: Budapesten az Araz Restaurant, a Béterv, a Borssó Bistrot, a Café Dumas, a Fricska Gastropub, a Larus Étterem, a LouLou és a ZONA Budapest, valamint Veszprémben a Chianti Étterem.

Az első Gout de/Good France napon tavaly a francia külügyminisztérium a versailles-i kastélyban látta vendégül a Párizsban akkreditált nagyköveteteket és diplomatákat, a vacsorára mintegy 650 vendég volt hivatalos, míg világszerte 100 ezren kóstolták meg a francia gasztronómia finomságait mintegy 1300 étteremben és 150 francia nagykövetségen. 

Cím: Chianti Étterem
E-mail: info@chiantietterem.hu
Telefonszám: 06 88 410 385
Honlap: http://www.chiantietterem.hu/