Programok

II. Helikoptersimogató nyíltnap


II. Helikoptersimogató nyíltnap (2018.08.18 15:00 - 22:00)

Ingyenes Helikoptersimogató Nyíltnapot rendez a Laczkó Dezső Múzeum Tanulmányi Raktárában kiállított helikopter helyreállításán dolgozó csapat 2018. augusztus 18-án, szombaton 15 és 22 óra között. Bővebben Rövidebben

Második alkalommal szervezi meg az LHSN.HU és a Laczkó Dezső Múzeum a Helikoptersimogató Nyíltnapot, mely idén egy fotókiállítással egészül ki. A „Rege a Csodaszarvasról - avagy a Legenda feltámad" című fotótárlat a magyar felségjelzésű Mi-24-es, NATO kódnevén HIND azaz Szarvastehén becenevű harcihelikopterek múltját, jelenét és jövőjét mutatja be, Dévényi Veronika, a HM Zrínyi Nonprofit Kft fotóriportere, Hegedűs Csaba Mi-24 fegyvermechanikus - fotós, Zord Gábor szakújságíró, valamint Balogh Ákos és Benedek Levente az LHSN.HU fotóriportereinek képein keresztül. 

A fotókiállítás megnyitását követően Dévényi Veronika Forgószárnyalás című, a magyar katonai helikopteres repülők mindennapjait bemutató képes albumról beszélgetünk készítőjével. A kötetlen beszélgetés során lehetőség nyílik bárkinek kérdezni a könyv, a benne szereplő képek kapcsán, valamint dedikáltathatja is saját példányát. A rendezvényen könyvvásárlásra lehetőség nincs! 

A késő délutáni óráktól pedig kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdekes időtöltést biztosít a Laczkó Dezső Múzeum Tanulmányi Raktárának udvarán álló Mi-24D harcihelikopter mely kívül és belül is megtekinthető lesz, valamint napnyugtakor a helikopter felújított külső és belső világítását is életre keltik a szervezők, emellett több repülőtéri fénytechnikai eszköz, például egy hatalmas APM-90-es repülőtéri fényszóró biztosítja az estébe nyúló rendezvény hangulatát.

A rendezvény látogatása INGYENES!

Cím: Veszprém, Török Ignác u. 5.
Esemény időpontja:2018.08.18 15:00 - 22:00
Szervező tel.: +36 88 788191