Helyek

Intersport Síaréna Eplény


Intersport Síaréna Eplény

Magyarország legnagyobb és legmodernebb sípálya rendszere a Bakony szívében. Hazánk legnagyobb síterepe Eplényben található, ahol közel 8 kilométer hosszú pályarendszeren élvezhetjük a téli sportok örömeit Bővebben Rövidebben

 

2007 óta folyamatos fejlesztéseken esik át a létesítmény, hiszen 2009-ben adták át hazánk első 4 üléses sífelvonóját, az Audi e-tron 4 üléses sífelvonót, 2017-ben pedig az Intersport 2 üléses sífelvonót. A legutóbbi fejlesztés csomagnak köszönhetően Magyarországon egyedülállóan 2 ülőszékes felvonót is használhatunk egy helyen, a lehető legkényelmesebb és leggyorsabb feljutás érdekében.

Magyarország leghóbiztosabb síterepe Eplény, ugyanis 49 hóágyúval rendelkeznek, azaz, ha -2 fok alá csökken a hőmérséklet több mint 600 köbméter havat tudnak gyártani óránként(!).

Hóágyúik segítségével akár 1,5 nap alatt be tudnak havazni egy 1 kilométer hosszú pályarendszert nyitásra kész állapotra, ha az időjárás is kedvező. A különleges mikroklímának köszönhetően, ami a malomvölgyben található mindig egy-két fokkal hidegebb van, mint a környező településeken.

Ha nem tudunk síelni vagy snowboardozni az sem akadály, hiszen #tanuljmegsíelni kampányuk pontosan ezért jött létre, hogy profi és biztonságos körülmények között sajátíthassuk el a síelés és snowboardozás technikáit.

A síiskolában több mint 30 magasan képzett sí és snowboard oktatóval dolgoznak együtt, valamint itt található meg hazánk legnagyobb síkölcsönzője az Intersport Síkölcsönző  és legnagyobb havas oktatócentruma is.

A havas síoktatócentrum is 2017-ben épült egy külön bejárattal, síkölcsönzővel, büfével, síoktatópályával, és tanulóliftekkel.

Ha elfáradnánk a két csúszás között, akkor 6 vendéglátó hely vár minket különböző étel és ital kínálattal, a családosok számára pedig egy játéksarok is található a Holle Anyó Pizzériájában, animációval.

Ha az összes felvonó, azaz a két ülőszékes, a három csákányos és a három tanuló felvonó egyszerre üzemel, akkor közel 9.000 főt juttatnak fel a hegytetőre óránként(!).

A parkolással sem lesz gondunk, hiszen rengeteg férőhely található INGYENESEN használható parkolóikban, és ha völgyben már nem lenne helyünk, akkor INGYENES autóbuszjáratok szállítják a vendégeket a felső parkolóktól a sípálya bejáratáig, és ugyanígy vissza.

További információk a nyitva tartásról és a szolgáltatásokról:

www.siarena.hu

Cím: 8413 Eplény
E-mail: info@siarena.hu
Telefonszám: +36 70 425 7674
Honlap: http://www.siarena.hu
Fizetési lehetőségek:
  • Bankkártya / hitelkártya
  • Széchenyi Pihenőkártya
Kedvezmény-kártyák:
  • Bakony & Balaton kártya

A Legfrissebb nyitvatartást ide kattintva érheti el!

Síaréna: sípálya, felvonók, kölcsönző, síiskola, vendéglátóhelyek

Részletek a felvonó jegyárakról, a kölcsönzési árakról és az oktatási árakról a linkeken találhatók.