Aktualitások

Játékfilm készül a Wellhellóról


Játékfilm készült a Wellhellóról

Igazi gerillamozi készül a Wellhello-jelenségről, ami elsősorban a zenekar elképesztő népszerűségének köszönhető. Öt helyszín, többek között a királynék városa is a forgatási helyszínek között volt. Bővebben Rövidebben

A film producere Lévai Balázs, rendezője pedig Tiszeker Dániel. Balázs szándékosan fiatalokkal készíti a filmet, ezzel is garantálva, hogy lendületes és hiteles alkotás születik. Tiszeker Dániel számos magyar játék- és dokumentumfilmben dogozott már, de a#Sohavégetnemérős  lesz az első játékfilmes rendezése. Ugyanez igaz állandó alkotótársára, Pataki Ádám operatőrre is. A forgatókönyveket Horváth András Dezső, Fehér Gáspár és Fehér Boldizsár írta. A hat történetben több mint húsz tehetséges fiatal színész, köztük Sztarenki Dóra, Mészáros Blanka, Ötvös András és Orosz Ákos tűnik fel kisebb-nagyobb szerepekben.

A forgatás nagyjából a közepén jár, és nemcsak a címben, de a témájában, megvalósításában és megfogalmazásában is formabontó film várható. Generációs film lesz, ami a huszonévesek világába kalauzolja a nézőket.  

„Tavaly a VOLT Fesztiválon kezdett el foglalkoztatni a Wellhello elképesztő gyorsaságú sikerének titka, amikor azt láttam, hogy délután hat órakor mekkora tömeg gyűlt össze a koncertjükre, ahol ráadásul több generáció együtt énekelte a slágereiket – mondja Lévai Balázs producer. – Megkerestem a fiúkat, és lassan megszületett a film koncepciója:dolgozzuk fel a Fluor Tomi dalszövegeiben felvillanó helyzeteket, forgassunk ennek az összetorlódott generációnak a párkapcsolati bénázásairól, mindezt sok humorral, szeretettel. Nem véletlen a címválasztás sem, hiszen ez a Rakpart című slágerükből egy sor, a Játszunk soha véget nem érőset, és a hashtag arra utal, hogy ez a generáció már az internet előtt éli az életét, természetes, hogy akár otthonról ülve is jelen van, randizik, vásárol, miközben el sem hagyja a szobát.”

Hogyan reagál egy csinos lány, ha a Tinder-randira eljövő fiú nyomokban sem emlékeztet a fotón látott srácra? Mi történik, ha nem is egy fiú, hanem egy bégel jön el a talira? Milyen bonyodalmakhoz vezet, ha valaki otthagyja tölteni a telefonját egy fesztiválon a churrosbódéban, és nem a barátnője veszi fel? És miért is nézegetjük naphosszat a volt pasink, csajunk fotóit, posztjait a Facebookon? Megjelenik benne minden számukra létfontosságú motívum: az egész életüket uraló online szféra mellett a bulik, koncertek, fesztiválok világa is kirajzolódik.

Az elmúlt harminc évben egyetlen zenekar sem tudott ennyire rövid idő alatt ilyen magasra jutni a magyar könnyűzenében. A nagy slágereiknek – Rakpart, Sokszor volt már így, Késő már – sokmilliós nézettsége van a YouTube-on, az Apuveddmegnek csaknem húszmilliós. A filmben lesznek új dalok, amiket kifejezetten ide írt a Fluor–Diaz-páros, ezeket a rajongók a késő őszi bemutatón hallhatják.

„A forgatókönyvet először egy nyilvános helyen olvastam végig, ahol konkrétan kitört belőlem a nevetés, de a vicces jelenetek mellett teljes érzelmi skálát sikerült végigvonultatnia rajtam az írásnak, borzasztóan beleszerettem. Pont azt a fajta zsivány romantikát adja át, amelyet a Wellhello is, és úgy érzem, tökéletes korlenyomat születhet belőle” – mondta FluorTomi.

„Izgalmas volt belenézni egy »igazi« filmforgatásba, nagyon várom már, hogy megmutathassuk a közönségnek. Nagy rajongója vagyok a filmben szereplő színészeknek, akik kihozták magukból a maximumot, ahogy mi is ezen leszünk, hiszen Wellhello-film lévén minket is meg lehet majd lesni »akció« közben” – fejtette ki Diaz.

A gerillafilm elnevezés onnan ered, hogy a mozi független alkotásként kerül a közönség elé, ami nagyon ritka, hiszen Magyarországon általában a Nemzeti Filmalap finanszírozza a játékfilmek szinte 100 százalékát. A film költségvetésének nagy részét piaci támogatók adták össze, körülbelül tizenöt cég és intézmény segítette a film létrejöttét. A forgatókönyv a forgatás kezdetére lett teljesen végleges, és a mozi egy átlagos magyar játékfilm költségeinek negyedéből készül. 

A sztori hat történetből áll össze, ezek különböző helyszíneken játszódnak. A filmben szerepel majd a Volt fesztivál, a Budapest Park és számos más helyszín is, a helyszíneket és a történeteket Fluor Tomi és Diaz zenéje köti majd össze. A #Sohavégetnemérős hat története öt városban – Budapest, Zamárdi, Veszprém, Debrecen és Sopron – és egy Tesco áruházban játszódik, akik szintén szponzorálták a filmet. A vidéki városok önkormányzatai is igyekeztek támogatni a mozit: nem kértek helyszínfoglalási díjat, adtak szállást a stábnak, vagy támogatták az étkezésüket.

A producer azt ígéri, hogy  lesz a filmben minden, ami egy huszonévessel előfordulhat egy fesztiválon, vagy akár egy Tinder-randin. Fluor és Diaz az összekötő jeleneteken túl is fel-feltűnik majd a szkeccsekben, így nem kell aggódniuk a rajongóknak, láthatják eleget a kedvenceiket a filmben.

A #Sohavégetnemérős  a Mozgó Mozi projekt kereteiben jut majd el a mozikba.