Helyek

Kabóca Bábszínház


Kabóca Bábszínház - Veszprém Agóra

Természetesen a fiatalabb korosztály képviselői sem maradhatnak Veszprémben színházi programok nélkül, erről a Kabóca Bábszínház gondoskodik. Bővebben Rövidebben

Egy veszprémi séta után mi lehetne kellemesebb esti program, mint egy színházi előadás, hisz Shakespeare óta tudjuk, hogy "színház az egész világ; és színész benne minden férfi és nő"...

A királynék városának változatos és színvonalas kulturális értékeit sorolva nem mehetünk el szó nélkül a világot jelentő deszkák mellett. Veszprém abban a ritka helyzetben van, hogy három teátrummal is büszkélkedhet.

A 2011-ben 10 éves jubileumot ünneplő Kabóca Bábszínház ünnepi éves műsorral jelentkezik, az évadban az előadásokon túl, rendszeresen szervez játszóházakat is, valamint több évre visszanyúló hagyománya van az általuk rendezett Kabóciádé Családi Fesztiválnak és az őszi Mesefesztiválnak. A Kabóca Házikóban a csecsemőszínházi produkciók mellett játszóházi és táncos foglalkozásokkal várják a legkisebbeket (1-3 éves korig).

 A Kabóca Bábszínház művészei bábelőadásokat játszanak kisbabáknak, óvodásoknak, iskolásoknak, repertoárjukban megtalálhatók magyar és külföldi irodalmi anyagok feldolgozásai és zenés produkciók is. A bábszínházi tevékenység mellett tartanak drámafoglalkozásokat, szerveznek kalandjátékokat, játékos tárlatvezetést.

A bábszínházban található az országban egyedülálló Kabóca Házikó, mely a 3 éven aluli kisgyerekek és szüleik számára minden nap nyitva tartó játszóhely, valamint a Kabóca Házikó, ahol rendszeresen bábkiállítás látható. 

A Kabóca Bábszínház gondoskodik arról, hogy a legfiatalabb korosztály képviselői se maradjanak programok nélkül. Mesél Hófehérkéről, a különleges autókról és feleleveníti a népmesék világát. A bemutatók között található a Balaton legendáit feldolgozó vízi bábszínházi előadás a Helka, a Balaton tündére. Vízben mozgó bábokkal eleveníti meg a Bakony és a Balaton tündéreit, varázslóit és a környék természeti kincseinek rejtélyes történeteit.

A Kabóca Bábszínház egész évben izgalmas gyermekprogramokkal (babaszínházi produkciók, játszóház) várja a családokat!

Cím: 8200 Veszprém, Táborállás park 1.
E-mail: kaboca@kabocababszinhaz.hu
Telefonszám: +36 88 590150
Honlap: http://www.kabocababszinhaz.hu
Nyitva tartási időszak: január 1 - január 31.