Helyek

Kaland Hegy Eplény


KALAND HEGY EPLÉNY

Veszprémtől csupán negyedóra, a Balatontól félóra autóútra található Eplény a Bakony szívében, ahol az Eplényi Libegő már 2013 óta szállítja fel nyáron is az utasokat az Ámos-hegyi pihenőerdőben. Bővebben Rövidebben

Libegőzés és kaland az egész családnak!

- Szeretne felfrissülni a természetben, messze a város zajától?
- Olyan programot keres, ahol az egész család jól tudja érezni magát?

Veszprémtől csupán negyedóra, a Balatontól félóra autóútra található Eplény a Bakony szívében, ahol az Eplényi Libegő már 2013 óta szállítja fel nyáron is az utasokat az Ámos-hegyi pihenőerdőben.

Magyarország első 4 üléses felvonója az Audi E-tron 4 üléses sífelvonó télen az Intersport Síarénában szállítja fel a síelőket a hegytetőre, nyáron pedig a családokat, a pihenni vágyókat, a túrázókat több mint 700 méter hosszan.

Az Eplényi Libegő útja körülbelül 20 perc felfelé, és ugyanennyi vissza.

Már a 20 perces libegő út közben megpillanthatjuk a gyönyörű kilátást a Magas-Bakonyra és egy igazi természetközeli élményben lehet részünk.

Ha szerencsések vagyunk találkozhatunk az Ámos-hegyi Pihenőerdő lakóival, legyen szó mókusokról, nyuszikról, vagy akár őzekről.

Érdemes a libegőből kiszállni a hegytetőn, hiszen az Ámos-hegyi kilátó csupán 50 méterre található, és a legfelső szintjéről, ha tiszta az idő még a Balaton északi csücskét is lehet látni!

A libegő hegyállomása és a kilátó között egy mezítlábas ösvény is húzódik, amin minden lépés egy új élmény. A gyerekek kimondott kedvence, hiszen megtapasztalhatjuk, hogy milyen mezítláb lépkedni murván, kavicson, mulcson, homokban, földön és egyéb természetes anyagokon.

Ha tovább szeretnénk élvezni a panorámát, de szeretnénk mellé egy kávét, üdítőt vagy akár egy könnyű ebédet elfogyasztani, akkor a Bakony legmagasabban fekvő vendéglátóhelye, a Das WeltAuto Panorámabár áll rendelkezésünkre üvegfallal szélvédett teraszával.

A völgyben sem fogunk unatkozni, ugyanis a Játékszigeten a mászófal, a trambulin és az ugrálóvár ingyenesen használható a gyerekek számára, és amíg a gyerekek játszanak, addig a szülők napernyőkkel védett autentikus fából készített padokon és asztalokon tudnak pihenni, enni és inni úgy, hogy közben végig felügyelni tudják a gyerekeket.

Számos családi programmal készülnek a tavaszi-nyári-őszi időszakban, hogy el tudjunk tölteni egy kellemes családi hétvégét, vagy akár egy-egy napot a Kaland Hegyen.

Részletes programterv itt található.

Számos kedvezménnyel készülnek a családok és az odalátogatók számára.

Nyitva tartás és egyéb hasznos információ az alábbi linkre kattintva található.

Cím: 8413 Eplény, Malomvölgyi út 1/A
Fizetési lehetőségek:
  • Bankkártya / hitelkártya

Nyitva tartásról bővebben itt olvashat.

Kaland Hegy Eplény: Eplényi Libegő, Ámos-hegyi kilátó, mezítlábas ösvény, Játéksziget

A libegő jegyárairól az alábbi linken tájékozódhat.