Programok

Kalandtúra - Otthon a Kabócával


Kalandtúra - Otthon a Kabócával (2020.06.13. - 2020.06.23.)

Kalandozzanak a Kabócával! Szívesen segítenének Kalamajka Professzornak? Bővebben Rövidebben

A következő két hétvégén izgalmas kalandra hívnak! Otthonról játszhatnak velük – persze csak ha készen állnak arra, hogy sok akadályt leküzdve, minden rejtélyt megoldva segítsenek Kalamajka professzornak kifejleszteni a tökéletes, soha ki nem fogyó üzemanyagot a Mesefutár triciklihez. Az 1-2 órán át tartó játék önfeledt szórakozást ígér az egész családnak! És ez még nem minden! Ha velük tartanak a Kalandtúrán, sorsoláson vesznek részt, melynek során belépőt nyerhetnek előadásaikra, családi napjaikra, valamint lehetőséget kaphatnak, hogy a bábszínház kulisszatitkaiba is belessenek. Azok között, akik mindkét hétvégén velük játszanak, egy különleges ajándékot is kisorsolnak. A szerencsés családhoz a Kabóca Bábszínház Mesefutára odagurul, hogy egy saját bábelőadással lepje meg őket.

Hogyan tud segíteni Kalamajka Professzornak?

"Hozzátok szólok most, kedves kis közönségem!
Segítségeteket kérem, jókedvre volna szükségem!
Ha tudományos öröm-gyakorlataimat mind végrehajtjátok,
a szükséges mennyiséget biztosan összerakjátok.
Így lesz tökéletes az üzemanyag,
mellyel a Mesefutár bárhova eljuthat.
Gyűjtsetek hát magatok köré, akit csak lehet
így szerezhettek minél több jókedvet!
Anya dobja el a fakanalat, apa se legyen rest,
a játékba mindenki ugorjon fejest!
Ha együtt a család, s készen álltok,
Nosza rajta, kezdhetitek a játékot!

ÖRÖM-GYAKORLATOK (a JÓKEDV gyűjtéséhez):
1. Találjatok ki egy családi indulót, amit vicces mozdulatokkal adjatok elő. Vegyétek fel videóra, és küldjétek el nekem. (Ha videót nem szeretnétek, akkor az induló szövegét küldjétek el.) A családi induló lehet olyan, ami egyszerű módon bemutat titeket, esetleg beleszőhetitek az erősségeiteket, vagy akár kifejezhetitek vele, hogy készen álltok a játékra.
2.Rajzoljatok egy családi portrét! Mindannyian fogjátok meg ugyanazt a ceruzát, és anélkül, hogy elengednétek, közösen rajzoljatok le mindenkit a családból. A rajzot küldjétek el nekem. (Ha valamiért így nem sikerül, akkor rajzoljátok le csak a családot, de fontos, hogy mindenki vegyen részt a rajzolásban.)
3.Családi kincsesláda: egy papírra, vagy akár az előző rajzra rajzoljatok egy ládikát, és írjátok le mellé, hogy miket szerettek egymásban, milyen tulajdonságokat, szokásokat. Ha van kedvetek ezt is fényképezzétek le, és küldjétek el.
4.Sok jó ember kis helyen is… Vegyetek elő egy jó nagy törülközőt és álljatok rá mindnyájan, úgy, hogy senki se lógjon le! Majd szálljatok le róla, hajtsátok ketté a törülközőt, és próbáljatok meg újra ráállni. Aztán megint hajtsátok ketté a törülközőt. És így tovább! Mi a legkisebb méret, amire még mindannyian ráfértek? Fényképezzétek le magatokat így és küldjétek el a fotót!
5.Szivárványba öltözve vegyetek fel magatokra minél több színes ruhát, majd teljesítsétek a következő vidámság-fokozó gyakorlatokat:
★ Érintsetek piros színt az orrotokkal! (ez a szín lehet ruha magatokon, egymáson, egyéb tárgy)
★ Érintsetek zöldet a könyökötökkel!
★ Érintsetek sárgát a nagy lábujjatokkal!
★ Érintsetek kéket a jobb fületekkel!
★ Érintsetek fehéret a bal térdetekkel!
Játsszátok tovább, ha van kedvetek!  :)
Küldjetek fotót magatokról, ahogy épp fogtok egy színt!
6. Mókamester: vágjatok minél viccesebb grimaszokat, arcokat és próbáljátok meg egymást utánozni. Amelyik grimaszon ti a legtöbbet nevettetek, arról készítsetek egy csoportos selfie-t és küldjétek el.

Előre is köszönöm a segítségeteket!" - Kalamajka Professzor

Kalamajka Professzor öröm-gyakorlatait megtaláltuk féltve őrzött lexikonjában, így sikerült részletesebben leírni őket. Hajtsák végre ezeket a gyakorlatokat a hétvégén (június 12-13.) és küldjétek el a kért fotókat és videót június 13-án éjfélig. így részt tudnak majd venni a sorsoláson, melynek nyerteseit 2020. június 23-án teszik közzé a Kabóca Bábszínház Facebook oldalán. A fotókat és a videót egy emailben küldjék el a Professzornak (kalamajka.professzor@gmail.com ).

Cím: 8200 Veszprém, Táborállás park 1.
Esemény időpontja:2020.06.13. - 2020.06.23.
Szervező neve: Kabóca Bábszínház
Szervező címe: 8200 Veszprém, Dózsa Gy. u. 2.
Szervező tel.: +36 88 590 150
Szervező E-mail: titkarsag@kabocababszinhaz.hu
Szervező Weboldal: http://www.kabocababszinhaz.hu/