Programok

KENYÉRLELKE FESZTIVÁL ÉS CSALÁDI NAP


KENYÉRLELKE FESZTIVÁL ÉS CSALÁDI NAP (2021.09.04.)

Elindult a jelentkezés a veszprémi Kenyérlelke versenybe! Jelentkezni szeptember 1-ig lehet. Bővebben Rövidebben

Ne feledjék, ez egy kovászos kenyér verseny! A versenykenyerek csak lisztet, vizet, sót és kovászt tartalmazhatnak, hiszen a Kenyérlelke a hagyományosan kenyeret készítők találkozója.

A versenyt kizárólag magánszemélyeknek, tehát otthon sütőknek hirdetjük meg, pékségek nem jelentkezhetnek! A versenyt szeptember 4-én, szombaton tartják az I. Kenyérlelke fesztivál és családi nap Veszprém keretein belül az Óváros téren.

A versenybe mindenkinek 2 kenyeret kell neveznie, azonos sütésekből. (Az egyiket felvágja a zsűri és megkóstolja az értékeléshez, a másikat pedig, ha a nyertesek között vagy a kezébe adják az eredményhirdetésnél és fotó készül róla.)

A kenyérversenyen egy kategória van, ez a fehér-félbarna kenyér 750-1000 gramm közötti kivitelben. Ilyen kenyérből kérnek 2 db-ot.

Fontos: A versenybe adott kenyereket megkóstolja a jelenlévő közönség, kiállító pékek, gazdák, malmok, ezért azok nem kerülnek visszaadásra.

A versenybe nevezési díj nincs.

A versenybe a kenyerek regisztrációja szeptember 4-én reggel 9 és 12 óra között lesz a helyszínen felállított versenyirodában.  A versenykenyerek zsűrizése nyilvános, az Óváros téren egy külön erre az alkalomra kialakított helyen értékel a neves gasztronómiai szakértőkből álló zsűri 14 és 15 óra között. Eredményhirdetés szintén a helyszínen lesz 16 órától.

Az első három helyezett oklevelet kap, a győztes pedig a KitchenAid jóvoltából egy 4.8 literes Artisan típusú robotgépet is hazavihet, ami nagyban segíti majd az otthoni kenyérkészítésben.

Minden jelentkezőt emailben értesítünk a további információkról!

Jelentkezni ezen a linken lehet!

Jó dagasztást!

 

Cím: Veszprém, Óváros tér
Esemény időpontja:2021.09.04.
Szervező neve: Veszprém 2023 Európa Kulturális Fővárosa
Szervező E-mail: info@2023veszprem.hu
Szervező Weboldal: http://2023veszprem.hu