Aktualitások

KINCSVADÁSZOK FIGYELEM!


KINCSVADÁSZOK FIGYELEM!

Az MTÜ és a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület (MGKE) által július 4-én meghirdetett geocaching nyereményjátéknak köszönhetően több száz természetjáró indult el felfedezni az ország, köztük a Balaton régió rejtett kincseit. Bővebben Rövidebben

A legtöbben Pannonhalma, Tihany és Debrecen környékén keresték az elrejtett geoládákat. A nyereményjátékba eddig több mint 150 fotó érkezett, azaz ennyien töltötték fel a helyszíneken készült közös fotójukat a megtalált „kincses ládákkal” a www.geocaching.hellomagyarorszag.huoldalra. „Az MTÜ akciója jótékony pezsgést hozott a geocaching közösségbe. A kedvcsináló videók és a nyereményjátékok a szokásosnál jóval több régi tagtársat és új érdeklődőt csalogattak ki a természetbe” – mondta Fazekas Zsolt, a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület elnöke.

A játék július 4-én kezdődött és augusztus 7-ig tart, a célja az, hogy a kirándulók a hagyományos túra GPS-ük vagy egy okostelefonra letölthető alkalmazás segítségével megtalálják az MTÜ és az MGKE által elhelyezett tíz geoládát hazánk tíz különböző desztinációjában, kevésbé látogatott, rejtett kincsek közelében. 

A játékban való részvételhez elengedhetetlen, hogy a megtalált „kincses ládákkal” a kirándulók a helyszínen fotót készítsenek, majd az elkészült képet feltöltsék a geocaching nyereményjáték oldalára. A játék résztvevői között három darab belföldi utazást sorsol ki az MTÜ a három kiemelt desztináció egy-egy prémium hoteljébe. Érdemes minél több elrejtett geoládát felfedezni, hiszen minél több helyszínről tölt fel valaki közös képet a ládával, annál nagyobb eséllyel indul a nyereményekért. Játékra fel!

(Forrás: www.turizmus.com)

A 10 láda az alábbi térségekben található:

Balaton (kiemelt desztináció) --> geoláda: Tihany
Sopron - Fertő (kiemelt desztináció) --> geoláda: Fertőboz
Tokaj - Zemplén - Nyírség - Felső-Tisza (kiemelt desztináció) --> geoláda: Sátoraljaújhely
Debrecen - Hajdúszoboszló - Hortobágy - Tisza-tó --> geoláda: Debrecen
Dunakanyar --> geoláda: Kóspallag
Gyula - Békéscsaba --> geoláda: Békéscsaba
Szeged - Makó --> geoláda: Szeged
Mátra - Bükk --> geoláda: Cserépfalu
Győr - Szigetköz- Pannonhalma --> geoláda: Pannonhalma
Pécs - Villány --> geoláda: Orfű

(Forrás: http://www.geocaching.hu)