Programok

Könyvbemutató: 2221 - Szigorúan szabados viszonyok


Könyvbemutató: 2221 - Szigorúan szabados viszonyok (2018.04.18.)

Szeretettel vár minden érdeklődőt 2018. április 18-án,szerdán 18 órakor a Művészetek Háza Veszprém / Modern Képtár- Vass László Gyűjtemény a Szigorúan szabados viszonyok című könyv bemutatójára. Bővebben Rövidebben

2018. április 18-án, szerdán 18 órakor a Művészetek Háza Veszprém / Modern Képtár - Vass László Gyűjteményben  (Veszprém, Vár u. 3-7) 2221- Szigorúan szabados viszonyok című könyv bemutatóján vehetnek részt az Érdeklődők.

A könyvről Praznovszky Mihály irodalomtörténész beszélget a szerzővel, Kállai Szilárddal.

A Constantinus A.P. írói néven e könyvet jegyző író, egy 1974-es születésű magyar fiatalember. Bár tizenöt éve ír, ez az első nyilvánosan megjelenő regénye. Korábban több novellája is megjelent művészeti folyóiratban, és antológiákban. Egyik novellája 2015-ben közönségdíjas lett a Mensa HungarIQa belső novellaíró versenyén.

Főállásban közgazdász, de könyvkiadóként is gyakorlatot szerzett már: első könyves vállalkozásában tíz éve Eötvös Károly könyveit adta ki újra, nagy közönségsikerrel.
Nős. Feleségével, egyúttal legjobb barátjával huszonegy éve vannak együtt. Két kamasz gyereket nevelnek.
Sok száz oldalnyi kézirata vár begépelésre, több gigabyte-nyi hangfelvétele és meséje szintúgy. Következő regénye – teljesen más témában – hamarosan elkészül kéziratban.
Szerzői honlapja: constantinus-ap.hu

A könyvről:

Európa, 2221. – Az elmúlt évszázadokban újra megjelent, és sebesen elterjedt egy ősi eredetű társadalmi forma, a Matriarchátus. Ennek köszönhetően a kétszáz éve már kiszorulni látszó európai őslakosok újra benépesítik a kontinenst, sőt megkezdődött új kirajzásuk. Az évszázadok során a matriarchata berendezkedés alapértékké vált, és már csak tankönyvekből, vagy a kisebbségi gettóként létező, lenézett lakónegyedek révén ismerik a „régi, páros világot”. A rendszer által eltartott nép élvezheti a stabil megélhetést, a szórakozást, a szexuális szabadosságot, cserébe csak néhány egyszerű szabályt kell betartania.

De a matriarchata szövetségek által uralt új világrend tényleg szilárd? Szétfeszítik-e az itt-ott keletkező repedések, vagy rugalmasan alakul, s alkalmazkodik? Kik dolgoznak érte, és kik ellene? A matriarchátus szabályaihoz igazodóan átrendezett Bécsben egy fiatalember a saját bőrén tapasztalja meg a kérdés valódiságát. Elpuhította a rendszer, amit kiszolgál és nagyra tart. Származásának köszönhetően magasra jutott, megvan mindene. De feltűnik egy lány, aki sok mindent megváltoztat. A véletlen küldte, vagy hátsó szándékok munkálnak? Ráadásul egy olyan év közeledik, melyet a matriarchátus urai legszívesebben kihagynának a naptárból.

Sokan szeretünk párkapcsolati témákról beszélgetni. Ebbe a beszélgetésbe kapcsolódik be a könyv, hisz párbeszédein át az olvasóval is beszélget, új szemszögből feszegetve ismerős témákat. Bonyolult viszonyok szövedékébe gabalyodhatunk bele ebben a párkapcsolati utópiában, a szereplőkkel együtt latolgatva férfi(ak) és nő(k) ideális együtt élésének lehetőségeit, azt, hogy mi az elfogadott és normális, és bízva abban, hogy mindenkinek létezik a számára legjobb lehetőség.

A könyv megvásárolható a helyszínen.

Cím: Veszprém, Vár u. 17.
Esemény időpontja:2018.04.18.
Szervező neve: Művészetek Háza Veszprém
Szervező címe: 8200 Veszprém, Vár u. 17.
Szervező tel.: +36 88 425 204
Szervező E-mail: arthouse@arthouseweb.hu
Szervező Weboldal: http://www.arthouseweb.hu