Programok

Könyvbemutató - Ircsik Vilmos: Sétálóidőn


Könyvbemutató - Ircsik Vilmos: Sétálóidőn (2020.09.24 17:00 - 19:00)

Ircsik Vilmos legújabb könyve a realizmus és a groteszk, a pamflet és a szociográfia, a történelemelemzés és az emlékezés színes vonásaival telített birodalmába emeli olvasóját. Bővebben Rövidebben

Az író 2014 és 2018 között született novellái egyszerre szövik egységbe, mélyítik el és távlatosítják korábbi tematikai irányait, valamint jelenítik meg sűrített módon kisprózai munkásságának poétikai értékeit.

A svábság kitelepítése és az itt maradottak történeti zaklatása, az ötvenes évek kegyetlen: lelket, testet, jövőképet egyaránt szaggató megpróbáltatásai, a szigetvári Zrínyi Miklós jelen időbe repülése, a gyermek- és az ifjúkor emlékpillanatai, a szerelem, az erotika, az emberi kisvilágok egyedi atmoszférái és lélekrajzai egymást kiegészítve támadnak fel e művekben, s kapcsolódnak e mozaikdarabokból egy sanyarú történelmi időszakaszt kívülről-belülről átvilágító, szerves egységgé.

A felnőtt- és gyermektekintetekben csillogó fényképszerű hűség, a humor, a magánélet bensősége – egészen a jelenig jutva – változatos nyelvi rétegek fordulataival s képeivel szólal meg. Az életteljesség igénye egyszerre képes az öröm és a fájdalom, a történelmi arculcsapás és a játék kifejezésére s a megrendültség közvetítésére – és a sorcsapásokon felülemelkedő, azokat is legyőző nevetésre. (Magyar Napló kiadó)

A szerzővel Kilián László író, szerkesztő beszélget. 

Cím: 8200 Veszprém, Vár utca 29.
Esemény időpontja:2020.09.24 17:00 - 19:00
Szervező neve: Művészetek Háza Veszprém
Szervező címe: 8200 Veszprém, Vár u. 17.
Szervező tel.: +36 88 425 204
Szervező E-mail: arthouse@arthouseweb.hu
Szervező Weboldal: https://www.muveszetekhaza.hu