Programok

MÁSODIK TÁRLATVEZETÉS A 12 FAL KIÁLLÍTÁSON


MÁSODIK TÁRLATVEZETÉS A 12 FAL KIÁLLÍTÁSON (2018.11.17.)

A tárlatvezetés alkalmával a kiállítás kurátorai mutatják be a kiállítás koncepcióját, az építészeti ornamentika 20 századi történetének egyes fejezeteit, valamint a 12 fiatal építész által feldíszített fal mögötti motivációkat és koncepciót. Bővebben Rövidebben

Időpont: 2018. november 17., szombat 14 óra
Helyszín: Veszprém, Óvári Ferenc út

A századforduló művészetét nagymértékben formálta két fogalom: motívum és ornamentika. Ekkor épült Schoditsch Lajos tervei alapján a veszprémi Iparostanoda (később Ének-Zenei Általános Iskola) épülete, valamint a vele átellenben található Medgyaszay István által tervezett veszprémi Petőfi Színház. A felújítás előtt álló épületek története a jövőben még szorosabban összeforr, hiszen az Iparostanoda a Színház irodaházaként működik tovább. Így a felújítás előtt lehetőség nyílik arra, hogy reflektáljunk a Medgyaszay és pályatársai számára fontos problémakörre és megvizsgáljuk, mit jelenthet ma az ornamens és a díszítés fiatal kortárs építészek számára.

A tárlatvezetés alkalmával a kiállítás kurátorai mutatják be a kiállítás koncepcióját, az építészeti ornamentika 20 századi történetének egyes fejezeteit, valamint a 12 fiatal építész által feldíszített fal mögötti motivációkat és koncepciót.

Cím: Veszprém, Óvári Ferenc út.
Esemény időpontja:2018.11.17.
Szervező neve: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata
Szervező címe: 8200 Veszprém, Óváros tér 9.
Szervező tel.: +36 30 630 4579
Szervező E-mail: ijakab@gov.veszprem.hu
Szervező Weboldal: http://www.veszprem.hu