Aktualitások

Hair


Meghirdette a 2020-21-es évad előadásait a Pannon Várszínház

A Pannon Várszínház életében a 20. jubileumi évad következik, előadásairól alább olvashatnak. Bővebben Rövidebben

A Pannon Várszínház közleménye: 

"Kedves színházszerető Barátunk!

Örömmel adunk hírt arról, hogy a Pannon Várszínház újra megnyitja kapuit.

A veszélyhelyzet megszüntetésével zárt helyen vagy szabadtéren tartott kulturális rendezvény minden további korlátozás nélkül megtartható.

Korábbi ígéretünkhöz híven elmaradt bérletes előadásainkat ősztől pótoljuk. Ezek rendjéről tájékoztatni fogjuk Önöket.

Addig is kísérjék figyelemmel oldalainkat. Júliustól elindul nyári szabadtéri programsorozatunk. Újra láthatók nagysikerű előadásaink (A Pál utcai fiúk, Hair, A padlás, A dzsungel könyve) Veszprémben és a Balaton partján.

Balaton-parti előadásink (Alsóörs, Balatonfüred) online jegyértékesítése a mai naptól megindul.

Június 27-től vásárolhatók meg online, a veszprémi várban megrendezésre kerülő szabadtéri előadásaink jegyei.

Várhatóan július első felében nyílik meg jegypénztárunk a Hangvillában.

Szeptembertől pedig 20., jubileumi évadunkkal jelentkezünk, még nem késő bérletet váltani!

Várjuk Önöket szeretettel!"

 

Előadásaik:

Hotel Menthol (Éji álom)
musical

Író: Fenyő Miklós, Novai Gábor
Rendező: Vándorfi László
 
Fenyő Miklós és Novai Gábor nagysikerű, sajátosan magyar életérzést sugárzó rock and roll dalaihoz Bőhm György és Korcsmáros György írtak szellemes librettót. Ez a derűs álomjáték lehetőséget ad a gazdagításra, a figurák, a szituációk elmélyítésére. Shakespeare Szentivánéji álom című vígjátékának legszórakoztatóbb motívumai, például a mesteremberek színielőadása és Puck cselszövései jelennek meg a Hotel Mentholban, még élvezetesebbé téve az álomutazást.

Kölcsönlakás
komédia

Író: Ray Cooney, John Chapman
Rendező: Szelle Dávid

Az elegáns londoni emeleti lakás Philipé és Johannáé. Hetek óta tart a renoválás, nagy a felfordulás. Philip és Henry sikeres gyermekkönyv-kiadók, irodájuk a földszinten található. Henry nagy nőcsábász. Amíg Philip a feleségével vendégségbe készül, addig Henry egy hölgyismerősével randizna társa lakásában. Nem tudja, hogy felesége is ezt tervezi újdonsült lovagjával. És van, amiről egyikük sem tud: a felújításon dolgozó belsőépítész is épp szerelmi légyottra hívta a szobalányt. A teljes káosz közepébe érkezik meg váratlanul a meglehetősen prűd hölgy hírében álló híres mesekönyvíró, akire a kiadó már régóta fente a fogát…


Virágot Algernonnak
színmű

Író: Daniel Keyes
Rendező: Vándorfi László

Charlie Gordon csodálatos szellemi fölemelkedése és méltóságteljes visszatérése korábbi énjéhez felemelő példájává válhat az emberi kitartásnak, az élni akarásnak, az optimizmusnak, a szeretet erejének. Ugyanakkor a mesterséges intelligencia korában megkérdőjeleződik az emberen folytatott kísérletezés jogosultsága, a tudomány lehetőségeinek gátlástalan tágítása. A világhírű regény színpadi változatát a közismert színész, Szervét Tibor készítette.


Amadeus
dráma

Író: Peter Shaffer
Rendező: Tóth Géza

A helyszín Bécs, II. József uralkodása idején. Itt él és alkot Mozart. Az udvar nagy része kisszerű és ostoba, Mozartot kritizálják, elutasítják, bántják. Csupán Antonio Salieri, a befolyásos udvari első komponista érti meg Mozart zsenialitását, egyedül ő fogja fel fiatal pályatársa jelentőségét. Shaffer darabja szerint azonban minél jobban elbűvöli Mozart zenéje, annál jobban erősödik benne saját kicsinyes féltékenysége és aljassága. Salieri perlekedik az Istennel, csakhogy a válasz néma csönd. Így kénytelen elfogadni saját végzetét: a földi életben ugyan neki van mindent legyőző hatalma, de isteni tehetség Mozartnak adatott. Már csak egy cél lebeg szeme előtt: megsemmisíteni az ifjú titánt, és elsöpörni életművét.


A főnök meg én meg a főnök 
komédia

Író: Carlo Goldoni
Rendező: Vándorfi László

Truffaldino felcsap pizzafutárnak. Az első kiszállítás a tarantói maffia rettegett főnöknőjéhez viszi – és a kapuban karambolozik a közeli város maffiájának főnökével. Itt végződhetne a történet. De van tovább, mert ez Olaszország. Eljegyzések, álruhák, félresiklott leszámolások, a szálloda szomszéd szobáiban lakó, egymást nem találó szerelmesek… És Truffaldino észvesztve rohan fel-alá, hogy hirtelen támadt két főnöke összes kívánságát teljesítse. Amitől mindenki csak egyre nagyobb bajba kerül. A Ponyvaregénybe oltott commedia dell’arte, a Keresztapával keresztezett mágikus realizmus – Goldoni klasszikus vígjátéka, a Két úr szolgája mai olasz környezetben, őrült és kacagtató színpadi mesében kel új életre.


A Szép, a Szende és a Szeleburdi
zenés mesejáték

Író: Süle Zsolt, Vándorfi László
Rendező: Vándorfi László

Vajon lelkében is makulátlan, aki szép? Biztosan szelíd, aki szende? A szeleburdi csak rosszaságra termett? Azok vagyunk-e valójában, akiknek látszunk? És milyenek szeretnénk lenni? Ha sikerülne alakot cserélni, jól éreznénk magunkat új bőrünkben? Ez most kiderül Béla, az egybalkezes varázsló segítségével, aki meg tudja cserélni a szerepeket, át tudja változtatni a testeket-lelkeket - igaz, nem pontosan akkor, amikor kellene. Ráadásul Vitriol, az önkéntes nagymama felfokozott jószándékával tovább bonyolítja a helyzetet. Az öt fős kis közösség megfordul egymás bőrében, rengeteg félreértést, kalamajkát, előre nem látható bonyodalmat okozva. A végén természetesen mindenki visszatalál önmagához, önmagába. Ám már semmi nem olyan, mint régen, mert ezek a furcsa tapasztalások elfogadóbbá teszik egymás iránt hőseinket és még önmagukat is megszeretik egy kicsit.

 

Stúdiószínház

Kocsis István: Jászai Mari – monodráma
A nemzeti kultúráért, anyanyelvért, női és színészi méltóságért keresztet viselő asszony sorsa, megrendítően és felemelően szólal meg a korszerű eszközökkel színpadra állítandó monodrámában.

Dennis Kelly: 23 perc – monodráma
A mű nemcsak egy különleges nő történetét meséli el, hanem fontos társadalmi jelenségre, a családon belüli erőszak tragikus következményeire is felhívja a figyelmet.

Georg Kreisler: Lola Blau – monomusical
A zsidó származású színésznő a faji-etnikai megkülönböztetés, majd a holocaust poklában éli meg a méltatlan szenvedést, mutatja fel az asszonyi, emberi nagyság pillanatait.

Cím: 8200 Veszprém, Brusznyai u. 2.