Aktualitások

Meghirdette új évadát a Pannon Várszínház


Meghirdette új évadát a Pannon Várszínház

Bejelentette a következő évadra vonatkozó terveit Vándorfi László társulata. Bővebben Rövidebben

Az évadot Fenyő Miklós és Novai Gábor musicaljével, a Hotel Menthollal indítanák.  A Hotel Menthol a rock and roll korszak immár elveszett világa, ahová visszavágynak hőseink. Visszavágynak a lázadás, az önfeledség, a humor, a polgárpukkasztásból túlflitterezett és színezett ruhák, a fölfésült frizurák, a sajátos napszemüvegek birodalmába. Az álomvilág csak ezeken a furcsa szemüvegeken át látható, melyben az utat egy sajátos rock-Puck, Mike mutatja. Ő szövi a hálókat a szerelemek és összetűzések között, melyekbe néha maga is belebotlik. Ám a minduntalan felhangzó rock and roll muzsika mindenre megoldást hoz!

A második premier Ray Cooney és John Chapman komédiája, a Kölcsönlakás lesz. Phillip és Joanna emeleti lakásában hetek óta tart a felújítás, miközben a férfi társával, Henryvel a földszinten könyvkiadó iroda működtet. Amikor Phillip és Joanna nyaralni mennek, az üresen maradt lakást – egymásról nem tudva – Henry és felesége is kölcsön veszi, hogy a szeretőjével randevúzzon. Ráadásul a felújításon dolgozó belsőépítész is randevúra készül abban a hitben, hogy egyedül maradt a lakásban. A helyzet klasszikus komédiát szül. 

A komédiát egy sokkal komolyabb darab, a Virágot Algernonnak követi Daniel Keyes tollából. Főszereplője Charlie Gordon, egy hatéves gyerek szintjén álló 32 éves férfi, aki a maga módján boldog, egyetlen fájdalma, hogy nem okos, és ezért mindent megtenne. Éppen ezért mikor azzal keresi meg egy orvosi csoport, hogy egy olyan eljárást dolgoztak ki, mely lehetővé teszi, hogy megnöveljék az intelligencia hányadosát egy operáció segítségével, Charlie-nak nincs más vágya, minthogy részt vehessen a kísérletben. A műtét után Charlie IQ-ja rohamosan nő, azonban kiderül, hogy a felemelkedés után hamarosan szellemi leépülés vár rá. Az először novellaként megjelent, majd számtalan formátumban újradolgozott történet több neves díjjal elismert pszichológiai műalkotás.

A tavaszra fordulva Peter Shaffer Amadeusát láthatja a közönség a Hangvillában. A darab Salieri és Mozart kapcsolatát mutatja be: az elismert, de nem kifejezetten tehetséges Salieri felismeri Mozartban a korszakalkotó zsenit, azonban féltékeny tehetségére, és mindent elkövet, hogy akadályozza Amadeus kibontakozását. 

A következő évadot Carlo Goldoni és Hamvai Kornél komédiája, A főnök meg én meg a főnök zárja. Az olasz maffiának szállító, és mindenféle bonyodalmakba keveredő pizzafutár történetét a Thalia színház műsorfüzetében jellemezték így: "Ponyvaregénybe oltott commedia dell’arte, a Keresztapával keresztezett mágikus realizmus – Goldoni klasszikus vígjátéka, a Két úr szolgája mai olasz környezetben, őrült és kacagtató színpadi mesében". Tökéletes receptnek tűnik egy remélhetőleg már vírusmentes tavaszi estére.

 

Forrás: vehir.hu

Cím: 8200 Veszprém, Brusznyai u. 2.