Programok

VIII. Music Hungary Konferencia


Music Hungary Konferencia 2020 (2020.11.09. - 2020.11.10.)

A Music Hungary Konferencia 2020-ban megújulva, a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címet elnyert Veszprémből jelentkezik, hogy teret adjon az zeneipart érintő legfontosabb eszmecseréinek. Bővebben Rövidebben

Időpont: 2020. november 9-10.

Helyszín: Veszprém, Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér

Idén megannyi téma között kiemelt szerepet kap majd a koronavírus világjárvány okozta a kultúrszférát is erősen érintő gazdasági válság, az állami szerepvállalás, a dalszövegek felhasználása a technológiai változások tükrében, a zenészek jövedelme, vagy épp a koncertjegyek áfájának csökkentése.

A konferenciáról

A Music Hungary Konferenciát 2012-ben indították útjára azzal a három kiemelt céllal, hogy párbeszédeket indukálva összefogja a zeneipari szereplőket és együttműködéseket generálva egységbe kovácsolja a szektort, hogy tudásátadással és professzionális attitűddel gazdagítsa tagjait, és végül, de nem utolsó sorban szakmai érdekképviseletet biztosítson a kormányzati döntéshozók felé. Alapítói között a szakma olyan képviselőit találjuk, mint a Sziget Fesztivál, a Live Nation vagy az Artisjus.

Ezen célok mentén haladva szervezték meg évről évre a Music Hungary Konferenciát, majd a 2017-es évben hivatalosan is bejelentették a Music Hungary Szövetség megalakulását. A Szövetség nem csak képviseli a hazai zeneipar érdekeit és szakoszátlyain keresztül folyamatosan kommunikál a szereplőkkel, de aktív részese is olyan állami kezdeményezések létrehozásának és működtetésének, mint a zenei export, a tehetséggondozás, könnyűzenei oktatás vagy a közönségbázis erősítése.

2020-ban elhagyva az egri Bolyki-pincészetet a Konferencia a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címet elnyert Veszprémben a Hangvillában kerül megrendezésre november 9-10. között.

Részletes program:
https://musichungary.hu/programbontas/

 

Szeretettel várnak minden érdeklődőt!

 

 

Cím: 8200 Veszprém, Brusznyai u. 2.
Esemény időpontja:2020.11.09. - 2020.11.10.
Szervező neve: Veszprém-Balaton 2023 Zrt.
Szervező címe: 8200 Veszprém, Óváros tér 9.