Programok

Múzeumi Szabadegyetem - Virtuális kiállítás bemutató


Múzeumi Szabadegyetem - Virtuális kiállítás bemutató (2018.11.13 16:30 - 18:00)

A szabadegyetemi előadás keretén belül ismerhetjük meg a Laczkó Dezső Múzeum új virtuális kiállítását. Bővebben Rövidebben

Múzeumi Szabadegyetem - Virtuális kiállítás bemutató

Időpont: 2018. november 13., kedd 16.30-18.00
Helyszín: Laczkó Dezső Múzeum (Veszprém, Erzsébet sétány 1.)
Tudás-Tér

Rendhagyó módon szabadegyetemi keretek között kerül bemutatásra a Laczó Dezső Múzeum legújabb virtuális kiállítása, Mátyás-kori mindennapok Veszprémtől Vázsonyig, Pápától Palotáig címmel. A kiállítást ismerteti Pátkai Ádám Sándor régész a kiállítás kurátora.

A programon való részvétel térítésmentes.

A 15. század, s benne Hunyadi Mátyás uralkodása a Magyar Királyság egyik leggyorsabban fejlődő, gazdaságilag és kulturális téren is kiemelkedő időszaka volt. Átépített templomok és újonnan alapított kolostorok, várak és falvak sokasága, melyek a gazdasági konjuktúra következtében komoly növekedésnek indultak.

Megyénk és benne Veszprém városa a későgótika, majd a humanista reneszánsz kultúra és építészet sok-sok gyöngyszemével rendelkezik. Ezek teljes körű bemutatása szinte lehetetlen, azonban egy virtuális utazás során bejárhatjuk a megye különböző kiemelkedő, vagy valamely szempontból különleges helyszíneit.  

A szabadegyetemi előadás keretén belül ismerhetjük meg a Laczkó Dezső Múzeum új virtuális kiállítását, mely szorosan kapcsolódik a Mátyás-emlékévhez

Pátkai Ádám Sándor
régész, LDM

Cím: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1.
Esemény időpontja:2018.11.13 16:30 - 18:00
Szervező neve: Laczkó Dezső Múzeum
Szervező címe: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1.
Szervező tel.: +36 88 426 081
Szervező E-mail: info@ldm.hu
Szervező Weboldal: http://laczkodezsomuzeum.hu/