Programok

Múzeumok Őszi Fesztiválja Veszprémben


Múzeumok Őszi Fesztiválja Veszprémben (2020.09.28. - 2020.11.11.)

2020. szeptember 28. és 2020. november 11. között ismét megrendezésre kerül a nagy sikerű országos rendezvénysorozat, a Múzeumok Őszi Fesztiválja. Bővebben Rövidebben

Programok a Lazkó Dezső Múzeumban
(8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1.)

 

ONLINE ESEMÉNY

10:00 - 16:00
Balatoni Almanach - Őszi vers-koktél

A Laczkó Dezső Múzeum Irodalomtörténeti és képzőművészeti gyűjteményének kiemelkedő anyaga a Balatoni Almanach kötetben meg is jelenő, kortárs költők és festők balatoni témájú verseinek és illusztrációinak csoportja. 2020 nyarán virtuális térbe ültetve videosorozatot készítettünk a nyári versekből, az utazó múzeumi alkalmakkor az őszi témájú versekkel, alkotásokkal látogatunk meg Balaton-parti helyszíneket, ahol kreatív írással, illusztrálással találkozhatnak az érdeklődő osztályok, családok.

Célközönség: családok, középiskolások

 

16:00 - 18:00
Üvegséta - Veszprém épületeiben és utcáin

Találkozó: Hősök Kapuja (Veszprém, Vár utca 2.)

Városi séta a Fényben tündöklő című üvegkiállításunkhoz kapcsolódva. A kiállítás tereiben találkozva, megszemlélve a kiállítótér eredeti üvegablakait, továbbindulunk a várba a Szent Mihály székesegyház Sztehlo Lili által tervezett üvegablakait megcsodálni. Ezután megtekintjük a Városházán és előtte Lugossy Mária szobrának makettjét, és eredeti köztéri verzióját, majd a Veszprémi Petőfi Színház hatalmas üvegablakait szemléljük meg a színház belső lépcsőjéről.

 

 

ONLINE ESEMÉNY

14:00 - 16:00
Üvegen innen és túl

Fényben tündöklő - válogatás a Laczkó Dezső Múzeum üvegművészeti gyűjteményéből című kiállításunk különleges programja, ahol a kiállításban látható üvegtárgyak mellett megmutatjuk a raktárban őrzött további alkotásokat. A digitális tér és felület számos olyan lehetőséget enged a bemutatásra, mely személyesen műtárgyvédelmi okokból kivitelezhetetlen. A két formula, a két élményforrás izgalmas programot jelent az üvegművészet már elkötelezett híveinek, és az azt éppen most megismerő érdeklődőknek.

Célközönség: családok, felnőttek, nyugdíjasok

 

 

 

 

További információk és program:

Honlap: www.ldm.hu
E-mail: program@ldm.hu

Cím: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1.
Esemény időpontja:2020.09.28. - 2020.11.11.
Szervező neve: Laczkó Dezső Múzeum
Szervező címe: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1.
Szervező tel.: +36 88 788 191
Szervező E-mail: info@ldm.hu
Szervező Weboldal: http://www.ldm.hu/