Programok

Novemberi Agóra Filmklub


Novemberi Agóra Filmklub (2018.11.05. - 2018.11.26.)

2018. novemberében is izgalmas vetítésekkel várják az érdeklődőket az Agóra Veszprém Város Művelődési Központban. Bővebben Rövidebben

2018. november 5. 18 óra
Ízlés szerint fűszerezve

Feliratos, olasz vígjáték, 92' 2018
Rendező: Francesco Falaschi
Szereplők: Vinicio Marchioni, Valeria Solarino, Luigi Fedele

Arturónak, a sikeres séfnek ismétlődő dühkitörései miatt közösségi szolgálatot kell teljesítenie: egy Asperger-szindrómásokkal foglalkozó segítő csoport tagjait kell megtanítania a főzés rejtelmeire. A húszéves Guido különleges tehetséget mutat az ízek és fűszerek iránt. Arturo magával viszi a fiút egy szakácsversenyre és a gyönyörű tájakon át vezető toscanai út során lassan kibontakozó különleges barátság gyökeresen megváltoztatja a férfi hozzáállását az életéhez. (Cirkofilm)
 

2018. november 12. 18 óra
Nem vagyok boszorkány

Feliratos, angol-francia-német filmszatíra, 93’ 2017
Rendező: Rungano Nyoni
Szereplők: Benfors 'Wee Do, Boniventure, Boyd Banda, Kalundu Banda

Rungano Nyoni első játékfilmje a kilenc éves Shula történetét meséli el, akit egy banális véletlen miatt boszorkánysággal vádolnak meg és száműznek a faluból. A kislánynak kell eldöntenie, hogy elfogadja-e a neki szánt sorsot, vagy inkább ellenszegül. A számos díjjal kitüntetett alkotás a babonák és a rituálék kötelékébe ragadt, kegyetlen társadalom képét vázolja fel szatirikus humorral. David Gallego operatőr az Oscar-díjra jelölt A kígyó ölelése után ismét költői látványvilágot teremtett. (Magyarhangya)
 

2018. november 19. 18 óra
Ruben Brandt, a gyűjtő

Színes, magyar animációs film, 94’ 2018
Rendező: Milorad Krstić
Szinkronhangok: Kamarás Iván, Hámori Gabriella, Makranczi Zalán

A Ruben Brandt, a gyűjtő a magyar animáció régi adósságát törleszti, egy igazi alkotóműhely jött létre a nagyköltségvetésű film körül. Milorad Krstić egyedi látványvilágú alkotásában az egész világot bejárjuk egy olyan utazással, amely percenként okoz újabb és újabb meglepetéseket. A köznapi és a fantázia szülte formák keveredése, extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és mindig újra töltődő izgalom köti le folyamatosan a néző figyelmét. (Mozinet)
 

2018. november 26. 18 óra
Izlandi amazon

Feliratos, izlandi fekete komédia, 101’ 2018
Rendező: Benedikt Erlingsson
Szereplők: Halldóra Geirharðsdóttir, Jóhann Sigurðarson

Az ötvenes éveiben járó izlandi kórusvezető, Halla hadat üzen a szigeten működő alumíniumgyárnak és változatos eszközökkel, rettenthetetlen elszántsággal szabotálja a működését. Célja a természet és az érintetlen izlandi táj megóvása. Egy nap azonban híreket kap az örökbefogadási hivataltól, és ez mindent megváltoztat: már nem csak saját magáról kell döntenie, amikor eltökélt célja érdekében törvényt szeg. (Cirkofilm)

 

A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Korhatár: 12 év
Belépődíj: 800 Ft
Bérlet: 2600 Ft / hónap


Agóra Filmklub-kártyás rendezvény

Cím: 8200 Veszprém, Táborállás park 1.
Esemény időpontja:2018.11.05. - 2018.11.26.
Szervező neve: Agóra Veszprém Városi Művelődési Központ
Szervező címe: 8200 Veszprém, Táborállás park 1.
Szervező tel.: +36 88 429 111
Szervező E-mail: info@veszpremvmk.hu
Szervező Weboldal: http://www.veszpremvmk.hu