Aktualitások

NYITOTT BALATON 2017 ŐSZ


NYITOTT BALATON 2017 ŐSZ

A Balatoni Regionális TDM Szövetség szoros együttműködésben a helyi és térségi TDM szervezetekkel idén tavasszal is megszervezi a Nyitott Balaton programsorozatot. Az egész régiót átfogó akcióra, melyhez idén Veszprém is csatlakozott, szeptember 22-október 1. közt kerül sor. Bővebben Rövidebben

Ősszel is Balaton! – Nyitott Balaton

Időpont: 2017. szeptember 22. - október 15.

Ebben az időszakban 113 eseményt szerveznek a Balaton körül. Az akcióhoz 158 szálláshely, 125 vendéglátóhely csatlakozott. A program alapvető célja továbbra is megmutatni, hogy a Balaton Régió nemcsak a nyári, fürdőzésre alkalmas időszakban jelenthet vonzó úti célt a turisták számára, hanem ősszel is képes olyan kínálatot biztosítani, amiért érdemes ideutazni. 

Az őszi akció középpontjában a balatoni borok, ételek és az aktív programok állnak. Számos borospince például ingyenes borkóstolót is tart azoknak, akik a Nyitott Balaton oldaláról letöltik az akcióhoz kapcsolódó kuponlapot. Az akció ideje alatt, 113 kisebb-nagyobb, részben ingyenes programot kínálnak a szervezők.
A rendezvénysorozat nyitóhétvégéjén már javában zajlik majd a palóznaki szüreti fesztivál, Gyenesdiáson a Gyenesi Íz-lelő, de érdemes lesz Alsóörsre is ellátogatni, ahol Palacsinta fesztivált tartanak és megválasztják a Balaton palacsintás királyát. Ugyanitt Füred Kapitány, a helyi mesehős kincsvadászattal várja a gyerekeket. Akiknek tetszik a kincsvadászat, azok később elutazhatnak Balatonföldvárra is, ahol a Jack lámpása rejtélyes, esti túrán vehetnek részt.

A Balaton több pontján a természetért rajongóknak vezetett kerékpáros- és gyalogtúrákat szerveznek, amit összekötöttek egy 102 pecsételő pontból álló tókerülő élménytúrával, aminek teljesítői belépőjegyeket, borcsomagot és ajándékutalványokat nyerhetnek. A túra különlegessége, hogy elektronikusan QR kódok beolvasásával is teljesíthető. Továbbá kicsiknek és nagyoknak lehetőségük nyílik kovácsműhely látogatásra, golfozásra vagy hőlégballonos utazásra is. A különböző kézműves foglalkozásokat, játszóházakat, állatparkokat, tökös programokat, a színes múzeumi tárlatokat nemcsak gyerekeknek ajánlják.

A szeptember 22. és október 15. közötti időszak több kedvezményt is tartogat a vendégek számára. Amennyiben minimum 1 éjszakát eltölt a Nyitott Balaton akcióhoz csatlakozó szálláshelyek valamelyikén, akkor az akció időszakában kedvezményesen látogathat el a Balaton-felvidéki Nemzeti Park látogatóhelyeire. Ne feledkezzünk meg a szálláskedvezményről sem! Ha az akció alatt a csatlakozott szálláshelyeknél minimum 2 vagy 3 éjszakát foglal, akkor a 3. vagy a 4. éjszakát ajándékba kapja. Programokért és további információért látogasson el a www.nyitottbalaton.hu weboldalra!

Nagyobb fesztiválok, események az akció ideje alatt:

Veszprém - Ars Sacra Fesztivál - szeptember 16-24.

Paloznak - Falunapok - Szüreti felvonulás és bál - szeptember 22-24.

Veszprém - XIV. Mesefesztivál - szeptember 22-24.

Gyenesdiás - Gyenesi Íz-lelő - őszi gasztrotúra - szeptember 23.

Siófok - Hedon sörfőzdelátogatás biciklitúrával egybekötve - szeptember 28.

Sümeg - Himfy Fesztivál (245 éve született Kisfaludy Sándor) - szeptember 29.

Csopak - Nyitott Pincék teljesítménytúra - szeptember 30.

Gyenesdiás - Hobbi Pékek Találkozója - szeptember 30.

Veszprém - Szent Mihály-napi búcsú és vásár - szept. 30. - okt.1.

Keszthely - Zene Világnapja koncert - október 1.

Alsóörs – I. Palacsinta Fesztivál Alsóörsön és Füred Kapitány kincsvadászata – október 1.

Siófok - Halfesztivál - október 6-8.

Balatonalmádi - Tökfesztivál - október 7.

Balatongyörök - Becehegyi Bortúra - október 7.

Balatonföldvár - Jack lámpása rejtélyes esti túra - október 14.

Alsóörs - 2Kilátó éjszakai túra - október 14.

Badacsony - Rizling Vakáció (Bortriatlon III. állomása) - október 14-15.

Az akció alapvető célja megmutatni, hogy a Balaton Régió nem csak a nyári, fürdőzésre alkalmas időszakban jelenthet vonzó úti célt a turisták számára, hanem az őszi időszakban is képes olyan kínálatot biztosítani, amiért érdemes ideutazni: pl. kerékpártúrák, gyalogtúrák, nordic walking, gasztronómiai, borkóstolók, zenés élmények, gyermekprogramok.

A akció keretében számos családbarát, kerékpáros rendezvény várja az érdeklődőket és a négylábú barátaikkal érkezőket.

Veszprémben az alábbi programokat ajánljuk:

  • 2017. szeptember 16.  "Veszprém Séta" - Garantált, INGYENES idegenvezetés a Kulturális Örökség Napja alkalmából
  • 2017. szeptember 16-24. Arc Sacra Fesztivál 
  • 2017. szeptember 22-24. XIV. Mesefesztivál 
  • 2017. szeptember 29-30. Hudini Musical
  • 2017. szeptember 30.  "Veszprém Séta" - Garantált idegenvezetés
  • 2017. szeptember 30-október 1. Szent Mihály-napi búcsú és vásár

​További programok, részletek elérhetők a nyitottbalaton.hu oldalon.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

Cím: 8200 Veszprém, Óváros tér 2.