Aktualitások

Nyolc tuti tipp Veszprémben - Nem csak turistáknak!


Nyolc tuti tipp Veszprémben - Nem csak turistáknak!

A királynék városa évről évre újdonságokkal szolgál, mindig találunk olyan érdekességet, amely még felfedezésre vár. Hiába a régi osztálykirándulás-nosztalgia, aki 20 év után Veszprémbe látogat, nem biztos, hogy ráismer az Óvárosra, a sétálóutcára és az állatkertre. Bővebben Rövidebben

VESZPRÉMI ÁLLATKERT

A Veszprémi Állatkert az év minden napján nyitva tart, és évszakonként más-más, mindig élettel teli arcát mutatja. Kiemelkedő látványosság a Gulya-dombon kialakított, kilátóponttal is rendelkező afrikai szavannakifutó, a Csimpánzvilág és az Afrika-ház, ahol a zsiráflányt, Zurit is meglátogathatjuk. 2014 őszétől elefántparkkal és orrszarvúházzal is büszkélkedhet a Veszprémi Állatkert, 2015 újdonsága pedig a borjúfókák és a pápaszemes pingvinek bemutatóhelye, valamint a hatalmas madárröpde. 

TŰZTORONY

Veszprém város legmagasabb pontján áll a Vár egyetlen, a középkorból megmaradt tornya, a barbakán, a mai Tűztorony. A 48 méter magas toronyba még melegben is érdemes felmászni. Nem árt egy kis testmozgás, és a városrészekre nyíló csodás panoráma biztosan kárpótol minket.

HŐSÖK KAPUJA

Az 1939-ben felavatott és 2013-ban felújított Hősök Kapuja kiállítóhelyen helytörténeti ismeretekkel gyarapodhatnak a helyiek és a turisták. Gyönyörű festett üvegablakai, interaktív térképgépei és kilátóterasza gondoskodik arról, hogy aki betér ide, ezt a helyet biztosan megjegyezze.

VESZPRÉMI VÁR - EGYHÁZI ÉRTÉKEK ÉS MODERN GALÉRIÁK

A Veszprémi Várban található barokk műemlék épületegyüttes egész évben vonzza a térségbe érkező vendégeket. Tartalmas időtöltés a Vár utca értékes tárlatainak felfedezése, az egyházi kincsek és a modern képzőművészeti galériák megtekintése.

VESZPRÉMI SZÍNHÁZAK

Nem sok város mondhatja el magáról, hogy három színház gazdagítja kulturális életét. A Veszprémi Petőfi Színház a megye, valamint a Balaton régió kiemelkedő, országos hírű kulturális centruma. A Pannon Várszínház 2013-ban a Hangvillába költözött. Gyönyörű, modern környezetben várja nézőit. A Kabóca Bábszínház több mint 10 éve rendszeresen játszik kisbabáknak, óvodásoknak, iskolásoknak és a középiskolás korosztály számára kialakított programsorozatában is komplex színházi élményt kínál.

KOLOSTOROK ÉS KERTEK A VESZPRÉMI VÁR TÖVÉBEN

A számtalan szabadidős tevékenységet kínáló Veszprémvölgy a város igazi gyöngyszeme. Kézen fogva andalogni, sétálni, majd egy kényelmes padon megpihenni, vagy egy kávé mellett elcsevegni egyaránt lehet. A lombos fák, sétányok ölelésében Árpád-kori műemlékek bújnak meg, a Margit- romok, a veszprémvölgyi görög apácakolostor romjai, valamint a Jezsuita templom.

MEGÚJULT BELVÁROS, HANGVILLA

Lezajlott a belvárosi rehabilitáció, mely által többek között megújult a város sétálóutcája, a Kossuth utca is. Új turisztikai információs pont nyílt a Kossuth utcán. Elkészült a Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér, mely a 2013. novemberi nyitása óta a veszprémiek egyik kedvenc helye lett.

GASZTRONÓMIA

Veszprémben számos hangulatos étterem, vendéglő kínál kellemes gasztronómiai élményt, szórakoztató programokkal, kedvezményes akciókkal fűszerezve! Akár a piros kockás abroszt, akár az elegáns damaszt terítőt keressük, megtaláljuk a nekünk megfelelőt. Érdemes betérni a Tourinform Veszprém irodájába a Veszprém Kalauz szállás- és étteremajánlóért!