Aktualitások

Oliva Étterem a Dining Guide Top100 listáján


Az Oliva Étterem a Dining Guide Top100 listáján

A 100 legjobb étterem közé választották az Oliva Éttermet. Bővebben Rövidebben

Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz listáján 80 ponttal a 64. helyen szerepel a veszprémi Oliva Étterem.

 

Oliva Hotel és Étterem

Veszprém történelmi belvárosának szívében, közvetlenül a városközpontban, nyugodt környezetben, a Vártól pár perc sétára várjuk kikapcsolódni vágyó vendégeinket. Az Oliva étlapján a meghatározó nemzetközi konyha fogásait a hagyományos magyar ételek egészítik ki. 

Az Oliva Étterem 2000. október 27-én nyitotta meg kapuit.

Noha az Oliva név nyilvánvalóan utal a mediterránumra, ami az épületet és annak nyári kerthelyiségéit, kis pációit is áthatja, étlapunk nem kifejezetten mediterrán, bár nyilván az egyik hatás onnan származik. Az étteremhez tartozó hotel, és a nyári turisztikai szezon miatt magas számú külföldi, turista vendégek miatt is szerepelnek a hagyományosabb, magyaros irányvonalat képviselő fogások az étlapunkon, még ha azok újragondolva, modernizálva is kerülnek a tányérra sokszor.

Mindemellett a nemzetközi konyha is erőteljesen tetten érhető. Alap étlapunk mellett két-három hetente cseréljük a szezonalitásoknak is helyet adó betétlapot, ahol az állandó változásnak adunk helyet. Borlapunkon negyven kiváló hazai pincészet borai találhatóak meg, nagy hangsúlyt fektetünk a Balatoni régió boraira.

Éttermük több alkalommal került be a 100 legjobb hazai étterem közé (Népszabadság) és 2015-ben a Gault & Millaut kalauzban a 72 hazai étterem lett.

Cím: 8200 Veszprém, Buhim utca 14-16.