Programok

Olvasólámpa Dragomán György, József Attila-díjas íróval


Olvasólámpa Dragomán György, József Attila-díjas íróval (2020.02.06 18:00 - 19:30)

A Művészetek Háza Veszprém immár ötödik évadját rendezi meg az Olvasólámpa irodalmi programsorozatnak. Bővebben Rövidebben

Időpont: 2020. február 6, csütörtök 18 óra

Helyszín: Művészetek Háza Veszprém / Dubniczay-palota Vár u. 29.

Vendégük: Dragomán György, József Attila-díjas író

Beszélgetőtárs: Kilián László, szerkesztő

Olvasólámpa sorozatukban közvetlenül magának az irodalmi műnek jut a főszerep. Ez már magában is kuriózum, minthogy a lehető legkevesebb dialógus, beszélgetés jellemzi a programokat. A meghívott szerző a közönséggel abban az értelemben kerül kapcsolatba, hogy művét, műveit, művének egyes részleteit maga a szerző olvassa fel. Az irodalmi rendezvényen ekként közvetlenül maga a mű hathat!

Kiindulópontjuk az, hogy a szerző tudhat legtöbbet az adott versről, kisprózáról, regényről, ezért a közönség megértését éppen azzal segíti, ahogyan felolvassa a szöveget, értelmezőn hangsúlyoz, tart szünetet, alkalmazza a dinamikai elemeket.

Tapasztalatuk, hogy folyamatos felolvasással – még a legjobb dramatikai felépítéssel – sem lehet a hallgatóság figyelmét megtartani, ezért nyilván rövidke beszélgetésekkel, vetítésekkel, zenével lazítják ugyan az adott programot, mégis az esemény időtartamának legalább nyolcvan százalékát a mű szerző által közvetített befogadása tölti ki.

Mostani, február 6-i alkalmukon Dragomán György, József Attila-díjas író a vendégük, beszélgető partnere Kilián László szerkesztő lesz.

 

A programsorozat támogatója a Nemzeti Kulturális Alap

info: +36 88 425 204; arthouse@arthouseweb.hu

Cím: 8200 Veszprém, Vár utca 29.
Esemény időpontja:2020.02.06 18:00 - 19:30
Szervező neve: Művészetek Háza Veszprém
Szervező címe: 8200 Veszprém, Vár u. 17.
Szervező tel.: +36 88 425 204
Szervező E-mail: arthouse@arthouseweb.hu
Szervező Weboldal: https://www.muveszetekhaza.hu